2024. május 2. - Zsigmond

Közepesen vívott Horváth és Balogh

Két szám után Horváth Viktor a kilencedik, Balogh Gábor pedig a 12. helyen áll a pekingi olimpia férfi öttusaversenyében.
2008. augusztus 21. csütörtök 07:53 - Hírextra

A lövészetnek és a vívásnak otthont adó csarnokban - melyben korábban a vívók versenyeit is rendezték - jó néhányan szurkoltak a magyaroknak, elsősorban a székesfehérvári edzői csapattól - amely a nézők között ült a lelátón - volt hangos eleinte a terem. Egyesek csöndben, de korántsem nyugodtan figyelték a versenyt, mások kiabálva igyekeztek levezetni a feszültségüket. Az asszók után egyszavas, egymondatos elemzések következtek, s mindenki abban bízott, hogy összességében jól sikerül az egyik legfontosabb, legjobban "fizető" szám - de nem így lett.


A magyarok visszafogottan kezdtek, legalábbis a közvetlen riválisokhoz képest. Császári Attila, a hazai sportági szövetség elnöke a hetedik-nyolcadik forduló táján meg is jegyezte, hogy éppen azok vívnak jól, akik amúgy is az élcsoportba várhatók. Ebben a szakaszban a cseh David Svoboda, a kínai Csien Csen-hua (Qian Zhenhua), az orosz Ilja Frolov és Andrej Mojszejev, valamint a litván Andrejus Zadnieprovskis és Edvinas Krungolcas egyformán az első nyolc között volt. Aztán a magyarok is kezdtek fölzárkózni, és a remek nyolcas sorozatot produkáló Balogh 17 asszó után már a negyedik, Horváth pedig a tizedik helyen állt. Aztán a vége megint nem sikerült jól, a legeredményesebben vívók egyre jobban elhúztak, miközben magyar oldalon meglehetősen sok vereség becsúszott.


Balogh (19 győzelem/16 vereség, 856 pont) a tizedik helyen zárta ezt a számot, Horváth (16/19, 784) pedig a huszonegyediken.


"Úgy érzem, Gabi a végén fejben fáradt el, nem fizikailag. Pedig volt egy 8-0-s periódusa, amiből lehetett volna építkezni. Csakhogy, ha becsúszik nála egy-két vereség, azt nehezen dolgozza fel. Viktor egyenletesen vívott, de ennél ő tud sokkal jobban is" - értékelt röviden Hegedűs Ferenc vívóedző.


Mojszejev és Csien Csen-hua nyerte a legtöbb asszót (26/9, 1024 pont), de nagyon jól vívott az előzőleg a lövészetben is remeklő Svoboda (23/12, 952) is.


Összetettben leginkább a címvédő Mojszejevnek nőtt meg az esélye a győzelemre, mivel úszásban és futásban is a legjobbak közé tartozik.


Az állás két szám után:
1. Csien Csen-hua (kínai) 2228 pont
2. Andrej Mojszejev (orosz) 2192
3. David Svoboda (cseh) 2180
4. Pavlo Tyimosenko (ukrán) 2084
5. Edvinas Krungolcas (litván) 2060
6. Dmitro Kirpuljanszkij (ukrán) 2024
...9. Horváth Viktor 1964
...12. Balogh Gábor 1940


Az úszást 8:30-kor rendezik.



Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a Pont FM 88.1 Rock & Sport rádión, amit az alábbi címen lehet elérni: http://www.hirextra.hu/banners/pontfm.m3u.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását