2024. március 29. - Auguszta

Esőisten siratja Magyarországot

Elkezdődött a férfiak öttusa versenye Pekingben, ahol Horváth Viktor az ötödik, Balogh Gábor a huszadik helyen áll a lövészet után. Birkózóink viszont kiestek, de még több magyar vár a bemutatkozásra. A szakadó eső egyelőre nem hozta meg a magyarok szeren
2008. augusztus 21. csütörtök 06:02 - Gedei Szilárd
Nem megy jól a mieinknek Pekingben ma sem. Ugyan két birkózónk is reményteljesen kezdte a napot, de később mindketten simán estek ki. Öttusázóinknak is mehetne jobban, Zsivoczky Attila pedig ugyan még a 100 métert lefutotta a tízbróbázók versenyének elején, azután viszont feladta az olimpiát.

Esőisten siratja Magyarországot

Ilyen az élet… Kurban Kurbanovért a Kiss Gergely elleni meccse előtt még nem sok magyar szorított, utána viszont hirtelen elég sok honi szurkolója lett. A birkózócsarnok paradoxonja pedig egyszerűbb és szomorúbb, mint gondolnánk: az üzbég ugyanis nyert a magyar fiú ellen a szabadfogásúak 96 kilós küzdelmeiben és már csak abban bízhatunk, hogy továbbviszi a vigaszágra egy győzelemmel. A mérkőzés egyébként szorosabb volt, mint azt előzetesen vártuk. Az ázsiai csak egy pontot tudott csinálni az első két percben, amit Kiss simán kiegyenlített, ezzel utolsó szerzett pontként övé lett a menet. Hanem a második simábbra sikerült, 0-3-ra nyerte a világbajnoki harmadik ellenfél. A mindent eldöntő harmadik felvonásban aztán elhúzott Kurbanov, de 0-5-ről is volt visszaút. Kiss remek hajrával egészen 4-5-ig visszakúszott, s ha még 10 másodpercig tart a meccs…

De nem tartott, ezzel Kiss Gergely kiesett és csak a vigaszágban reménykedhet. (Milyen sokszor írtuk már ezt le nehézatlétáink esetében…)

David Muszulbesz ellen pedig Aubéli Ottónak sem volt igazi esélye. A szlovák-orosz birkózó simán verte (2-1 az első menet és 2-0 a második) 120 kilós kiválóságunkat és ezzel Ottó is lesheti az eredményeket a továbbiakban, és ha még szőnyegre akar lépni szurkolhat a szlováknak, hogy jusson be a döntőbe, s azzal tegye vigaszágra őt.

Arról pedig, hogy teljes legyen a magyarok letargiája így korán reggel, Zsivoczky Attila tett azzal, hogy sajnos feladta a tízpróbázók küzdelmét a Madárfészekben. Ugyan még a 100 méteren elindult, de ott is csak hetedik lett futamában egy csapnivaló eredménnyel. Olteán Csongor pedig, aki a gerelyhajítás selejtezőjében volt érdekelt szintén dolgavégezetlenül hagyhatta el a stadiont, hiszen három kísérletéből egy sem volt jó a csúszós, vizes pályán.

Közben pedig szakad az eső Pekingben. Az isten is siratja talán a magyarokat...

Lehetett volna jobb a kezdés


Ítéletidő tombol Pekingben, szakad az eső és például szegény gyaloglók is bőrig áztak a női 20 kilométeres futamukban és a férfi gerely selejtezője is javarészt esőben zajlott.

Bezzeg az öttusázók eddig megúsztak mindent Kína fővárosának mostani viszontagságos időjárási körülményeiből. A férfiak egyéni versenyét ugyanis a csarnokban kezdték, fegyvert ragadtak és le is tudták az első tusát. Magyar indulóként a nagy reményeket tápláló Balogh Gáborra és a félig-meddig sérült Horváth Viktorra számíthattunk. Utóbbi sportolónk kezdte jobban a napot és1180 ponttal az ötödik helyen zárta az első tusát. Nem sikerült viszont Baloghnak a napindítás, ő csak a huszadik helyen állt 1084 pontjával. Ugyan még korai előrenézni, de egy szám után a lövészetben tradicionálisan jól szereplő csehek egyik embere, David Svoboda vezet.

Birkózóink a következő körökben

Kiss Gergely – először is rakjunk rendet a Gergők között, ő nem a vízipólós „kisgergő” és még csak nem is az úszó „kisgergő”, hanem a birkózó – a 96 kilogrammos szabadfogásúak között a selejtezőben kezdte a moldáv Nicolai Ceban ellen, aki viszont kis túlzással még a reggelire sem volt elég a magyar fiúnak. Két sima menetben (az egyiket 5-3-ra, a másikat 5-0-ra nyerte) ment tovább Kiss és az üzbég Kurban Kurbanovval találkozik majd a nyolcaddöntőben. Na az már egy nagyon komoly menet lesz, az üzbég ugyanis a legutóbbi világbajnokságon bronzot tudott szerezni és bizony most is erre készül.

Aubéli Ottó pedig már a nyolc között van. Ezt pedig a palaui Florian Temengil bánhatja leginkább. Az első menetben 4-0, a másodikban már 7-1 is állt az eredményjelzőn (ez technikai fölényt jelentett és véget is ért a meccs), sok szót az amerikai kontinens kalandorára nem is érdemes vesztegetni. Hanem a következő ellenfél azonban már nem semmi lesz. David Muszulbesz ugyanis olimpiai bajnokságot is nyert nyolc éve Sydneyben orosz színekben. Aztán most mégis szlovák színekben indul a balhés birkózó (többek között lövöldözéssel, verekedéssel és egyéb válogatott bűntettekkel hozták már a nevét összefüggésbe), persze nem a szín számít. Bitang nehéz ellenfél lesz...

A tegnapi nap eseményeinek összefoglalóját itt olvashatják.


Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a Pont FM 88.1 Rock & Sport rádión, amit az alábbi címen lehet elérni: http://www.hirextra.hu/banners/pontfm.m3u.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását