2024. április 16. - Csongor

Kiemelt készenlétben a mentők

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) az augusztus 20-i budapesti rendezvényeken kiemelten lesz jelen, de egy mentőhajón is lesz személyzet - tájékoztatta az OMSZ hétfőn az MTI-t.
2008. augusztus 18. hétfő 17:35 - Hírextra
Az előre kidolgozott és egyeztetett mentési terv szerint a rendezvények meghatározott pontjain lesznek a roham- és mentőkocsik, többi között a Kossuth téren, a Kodály köröndnél, a Red Bull egész napos Duna-parti programján, a Batthyány téren, az Erzsébet téren és a Belváros több pontján - írta közleményében az OMSZ.

Idén a mentőszolgálat egy dunai mentőhajóra is biztosít személyzetet, hogy szükség esetén a vízi járművökön lévőknek is gyorsan segítségére siethessenek, továbbá két, egyenként akár száz sérült ellátására is alkalmas, rendkívüli helyzetekben bevethető mobil, úgynevezett tömeges baleseti egység is szolgálatban lesz, amely egy esetleges katasztrófahelyzetben a sebesülteket ellátó bázissá fejleszthető.

A rendezvények mentési tevékenységét egy erre a célra létesített, önálló irányítócsoport vezeti, koordinálja - közölték.

A tájékoztatás szerint az idei ünnepen a fővárosban összességében mintegy 50 mentőegység és csaknem 150 mentődolgozó vesz részt a rendezvények egészségügyi biztosításában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását