2024. április 25. - Márk

Tiltakozás Cavic érdekében

A FINA, a sportági világszövetség elutasította a szerbeknek a pekingi olimpián úszójuk, Milorad Cavic érdekében beadott tiltakozását, akit csupán egyetlen századdal győzött le a 100 m pillangó szombati döntőjében a szám megnyerésével a kínai fővárosban he
2008. augusztus 16. szombat 11:00 - Hírextra
"Hivatalos tiltakozást nyújtottunk be. Mégiscsak az első helyről van szó, ez nagyon fontos számunkra" - fogalmazott a szerb küldöttség helyettes vezetője, Branislav Jevtic.

A FINA azonban rövid úton pontot tett az ügy végére, megerősítve Phelps győzelmét.

A kaliforniai Anaheimben született, amerikai állampolgársággal is rendelkező Cavic személyesen nem támogatta a szerb beadványt, bár Phelps első helyének jogosságát ő is megkérdőjelezte:

"Jobban szerettem volna, ha nem tiltakozunk, én ilyesfajta harcba nem akartam belemenni, bár mindannyian tudjuk, hogy az időmérési technika tökéletlen, előfordulhat, hogy rosszul működik" - nyilatkozta.

"A verseny előtt Cavic edzője megjegyezte, jót tenne nekem, ha elbuknám ezt a döntőt. Ettől viszont nagyon feltüzelt. Amikor kijöttem a medencéből, szóltam neki: ez nem jött be. Bár be kell vallanom, amikor célba csaptam, azt hittem, csak második vagyok. Ez volt az utolsó egyéni számom, mindent ki akartam adni magamból" - mondta Phelps.

Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a Pont FM 88.1 Rock & Sport rádión, amit az alábbi címen lehet elérni: http://www.hirextra.hu/banners/pontfm.m3u.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását