2024. április 20. - Tivadar

Tizenegy hangverseny

Tizenegy hangverseny szerepel augusztus 19. és 30. között a Nyírbátori Zenei Napok idei programjában - közölte Hegedüs Ágnes, a szervező nyírbátori Kulturális Központ igazgatója pénteken az MTI-vel.
2008. augusztus 15. péntek 13:58 - Hírextra
Az idén 42. alkalommal megrendezendő koncertsorozat augusztus 19-én este kezdődik: a nagykállói református templomban a Flauto Dolce Kamaraegyüttes klasszikus és barokk zeneműveket mutat be, míg az encsencsi református templomban a Tarisznyás Együttes dalban emlékezik a magyar történelem nagy eseményeire Vereckétől Doberdóig - mondta az intézményvezető.

Hozzátette: Nyírbátorban augusztus 20-án este rendezik az első hangversenyt, a Magyar Rádió Énekkara fellépésével. A világ egyik legjobbjának tartott énekkar Kodály Zoltán műveit, valamint öt szerző, Csemiczky Miklós, Gyöngyösi Levente, Selmeczi György, Vajda János és Orbán György "zenei miséjét" adja elő.

A Nyírbátori Zenei Napok programjában augusztus 22-én reneszánsz ünnepet szerveznek a nyírségi település Báthory várkastélyában, ahol a Flauto Dolce Kamaraegyüttes, a Discantus Énekegyüttes, a Miskolci Táncműhely, valamint a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói lépnek fel.

A várkastélyban augusztus 27-én megrendezik az Új magyar zene napját is, a fiatal zeneszerzők és a térség zenetanárainak szakmai találkozójával. A délelőtt kezdődő program délután a város római katolikus templomában a Kelemen Didák minorita szerzetesre emlékező koncerttel folytatódik, majd a helyi Kulturális Központban a résztvevő zeneszerzők kamaraműveiből rendeznek hangversenyt.

Augusztus 23-án a zajtai római katolikus templomba és a nyírbátori Kulturális Központba, 25-én a nyírbélteki római katolikus templomba, 26-án pedig a csarodai és a nyírmihálydi református templomba várják esti koncertekre a közönséget.

A záróhangversenyt augusztus 30-án tartják a nyírbátori református templomban, ahol a Liszt Ferenc Kamarazenekar lép fel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását