2024. április 28. - Valéria

Megbízott igazgató irányíthatja a gimnáziumot

Megbízott igazgatóként H. Szabó Réka irányíthatja a szentesi Horváth Mihály Gimnáziumot (HMG). Erről csütörtöki rendkívüli ülésén döntött a Csongrád Megyei Önkormányzat Közgyűlése.
2008. augusztus 14. csütörtök 16:35 - Hírextra
Magyar Anna (Fidesz) közgyűlési elnök a zárt ülésen tárgyalt döntést ismertetve elmondta, a magyar-angol szakos pedagógus megbízatása addig szól, míg pályázat kiírását és elbírálását követően a közgyűlés új igazgatót nem választ az intézmény élére. A pályázati kiírást várhatóan a decemberi ülésén fogadja el a testület.

A közgyűlés június 19-én döntött arról, hogy július 1-jei határidővel Magyar Lászlónét nevezi ki az idén harmincéves drámai tagozatáról híressé vált középiskola igazgatójává. Két nappal később több száz jelenlegi és egykori diák, tanár és szülő tüntetett Szentes belvárosában azért, mert a fenntartó megyei önkormányzat közgyűlése nem a tantestületek és a diákönkormányzatok által támogatott jelölteket választotta meg a HMG és a Zsoldos Ferenc Szakközépiskola élére.

Magyar Lászlóné július elején betegségre hivatkozva nem vette fel a munkát a középiskolában. Július 10-én ezért a megyei közgyűlés visszavonta a pedagógus kinevezésről szóló döntést, mivel a tanár közalkalmazotti jogviszonya nem jött lére.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását