2024. április 19. - Emma

Maradnak a római lovas hintók

Az olasz és a hozzájuk csatlakozott külföldi állatvédők összefogtak a római hintókat húzó lovak védelmére. Blogok, honlapok, nemzetközi fórumok követelik a városnéző fogatok megszüntetését, mondván, nem lehet a nagy szmogban, forgalomban, az izzó aszfalto
2008. augusztus 12. kedd 08:15 - Hírextra
Az Enpa állatvédő szervezet a Colosseum, a Piazza di Spagna, a Trevi-kút előtt akarja megnyerni a mozgalom számára a turistákat és e híres helyeken szólítja fel őket a hintók bojkottálására. Még Jane Goodall, a híres etológus is felemelte szavát a szegény négylábúak érdekében - írta a Corriere della Sera című olasz lap.

A lovak tulajdonosai, a kocsisok is tiltakoznak, ők ellenkező előjellel. Szerintük hazugság, hogy rosszul bánnak állataikkal, amelyek sokszor akkor vannak rossz bőrben, amikor megvásárolják őket a lóversenypályán, ahonnan kiöregedtek, vagy lassúságuk miatt alkalmatlanok. Hintóhúzóként új életet kezdenek, jól tápláltak, rendszeres állatorvosi ellenőrzés alatt állnak és szeretetet kapnak.
Az állatvédők szót emelnek az állítólagos magas tarifák miatt is, ami szerintük eléri az óránkénti 250 eurót (58 ezer forint) is. A felháborodott hintógazdák esküdöznek, hogy a műemlékek teljes köre sem kerül 150 eurónál (35 ezer forint) többe.

A vita hallatán a város vezetése is jobban odafigyel a problémára. A közlekedési rendőrség gyakrabban ellenőrzi a főváros 43 lovastaxiját, amelyeknek kötelező pihenőt tartani 13 és 17 óra között, amikor a legnagyobb a hőség. A hintókat azonban nem szüntetik meg, mert a város szimbólumainak tekintik őket. Ezt látszik igazolni az a tény, hogy a bojkottfelhívások ellenére sok turista élvezi továbbra is hintóból az Örök Város szépségeit.

A város vezetői azért mégis gondolnak arra, hogy végre meg kellene valósítani a nagy római színész, Alberto Sordi álmát és létesíteni kellene egy menhelyet a kiöregedett lovaknak, hogy méltósággal éljék le életük utolsó szakaszát és ne igazolódjon az állatvédők vádja, miszerint bárd végez velük.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását