2024. április 30. - Katalin, Kitti

Sok ezer doboz cigarettát foglaltak le

Sok ezer doboz csempészett cigarettát találtak egy autóban rendőrök Miskolc határában - tájékoztatta Izsépy Andrea alezredes, a Vám- és Pénzügyőrség Észak-magyarországi Regionális Parancsnoksága szóvivője az MTI-t hétfőn.
2008. augusztus 11. hétfő 13:33 - Hírextra

A miskolci rendőrkapitányság járőrei tartottak közúti ellenőrzést a 37-es számú fő út arnóti és felsőzsolcai elágazásnál, és két, úgymond "együtt haladó" személyautóra figyeltek fel, az első az úgynevezett felvezető kocsi volt, mindkettőt ellenőrizték.

Az egyik autóban több mint 5.500 csomag ukrán eredetű, magyar zárjegy nélküli füstölnivalót találtak, mintegy 2,5 millió forint értékben. A második autót vezető miskolci férfi pedig elmondta: a cigarettát Kisvárdán vásárolta dobozonként 220 forintért.

Az ügyben közigazgatási hatósági eljárás indult jövedéki törvénysértés, és büntetőeljárás jövedéki orgazdaság elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. Mind a cigarettát, mind a szállításra használt gépjárművet lefoglalták, a jövedéki eljárásban a várható bírság összege eléri a 3,2 millió forintot, míg büntetőeljárásban az elkövető 3 évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható - tette hozzá a szóvivő.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását