2023. november 28. - Stefánia

Eltünhetnek az olimpiáról

John Fahey, a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) elnöke szerint a súlyemelés és az országúti kerékpár kikerülhet a nyári olimpia programjából.
2008. augusztus 10. vasárnap 23:09 - Hírextra
Fahey elmondta: szeptemberben találkozik a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) vezetőivel, akiknek azt javasolja majd, hogy a doppinggal fertőzött sportágak ne szerepelhessenek a játékok programjában.

"A sport világában napjainkban sajnos egyetlen sportágról sem lehet százszázalékos biztonsággal kijelenteni, hogy a versenyzők valamennyien tiltott szerek használata nélkül érik el eredményeiket, viszont vannak olyanok, melyekben szisztematikus doppingolás folyik" - mondta Fahey.

A sportvezető hozzátette: a pekingi játékok előtt összesen 22 súlyemelőt léptettek vissza Bulgáriában és Görögországban tiltott szer használata miatt vagy mert kibújtak az ellenőrzés alól, de a Tour de France tapasztalatai alapján számára egyértelmű, hogy a kerékpárosoknál is szisztematikus doppingolás folyik.

"Ha a NOB támogatja elképzeléseinket, akkor a jövőben csak azok a sportágak szerepelhetnek a nyári és a téli olimpián, melyek szövetségei elfogadják a WADA előírásait, vizsgálati módszereit, egyúttal mindenkire egyformán érvényes szankcióit a vétkesekkel szemben."
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását