2024. március 29. - Auguszta

Szávay wimbledoni legyőzője ellen kezd

Szávay Ágnes wimbledoni legyőzője, a kínai Csie Cseng (Jie Zheng) ellen lép pályára a pekingi olimpia női tenisztornájának első fordulójában, a legjobb 32 közé jutásért.A Magyar Olimpiai Bizottság tájékoztatása szerint a kajakosok frissnek tűntek a közel
2008. augusztus 7. csütörtök 10:13 - Hírextra
A Magyar Olimpiai Bizottság tájékoztatása szerint a kajakosok frissnek tűntek a közel kilencórás repülőút ellenére és a repülőtérről egyenesen a versenyeiknek helyt adó Sunji (Shunyi) regatta pályához, pontosabban az annak közelében fekvő szállásukhoz utaztak.

"Most Sári Nándor csoportja, azaz a nők és Kammerer Zoltán, Kucsera Gábor, valamint Benkő Zoltán érkezett, a többiek Angyal Zoltán szövetségi kapitánnyal majd vasárnap landolnak" - mondta az MTI érdeklődésére Schmidt Gábor, a hazai szövetség főtitkára. "Minden rendben ment az út során, a kis csapat tagjai reggel már futottak is egyet, most pedig indulnak edzeni."

Hozzátette: az edzéslehetőségek jók a pályán, de be kell tartani a szabályokat, nevezetesen, hogy a kajak-kenusok és evezősök más-más részét használhatják a víznek.

"Ez némileg megváltozik majd szombattól, amikor elkezdődnek az evezősök versenyei, de akkor is lehet tréningezni, már el is készítettük a menetrendet" - fogalmazott Schmidt, aki azt is elmondta, hogy a versenyzők autókkal, az edzők pedig bérelt kerékpárokkal teszik majd meg a szállás és a pálya közötti útvonalat. "A biciklik azért is lesznek hasznosak, mert így a parton követni tudják edzés közben a tanítványaikat."

Kammerer természetesen ott lesz a pénteki megnyitón, hiszen ő viszi a magyar küldöttség zászlóját, de vele tart párostársa, Kucsera - aki azt mondta, hogy "Kamera" nélküle nem mehet sehova -, valamint Benkő is. A nők közül Kovács Katalin és Janics Natasa kihagyja a Nemzeti Stadionbeli programot, Kozák Danuta és Szabó Gabriella azonban ott vonul majd a csapatban.

A női teniszezők világranglistáján 14. Szávay az olimpiai faluban foglalta el a szobáját, majd egy könnyű átmozgató edzést is tartott párospartnerével, Arn Grétával, aki már több napja Pekingben készül.

Ezzel a járattal utazott Kínába Gyenesei István sportot felügyelő önkormányzati miniszter és Szekeres Imre honvédelmi miniszter, a Magyar Triatlon Szövetség elnöke, mint ahogy Szabó Zita is, a triatlon egyetlen pekingi magyar szereplője.

Csütörtök éjszaka újabb magyar küldöttség érkezik Pekingbe, az asztaliteniszezőkkel és a két műugróval.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását