2020. június 5. - Fatime

Felfújható templom

Oltárt és gyóntatófülkét is magában foglal az a felfújható templom, amelyet az olasz Sentinelli del Mattino (A reggel őrzői) katolikus csoport tagjai akarnak felállítani a hét végén az Adriai-tenger partján fekvő Molise egyik strandján.
2008. augusztus 7. csütörtök 07:35 - Hírextra
A 30 méter hosszú és 15 méter széles, öt perc alatt felállítható templomban a papok misét mutatnak be, szent énekeket énekelnek és várják a gyónni szándékozókat.

Azt is tervezik, hogy éjjeli miséket is tartanak, mintegy kihívást intézve a helyi bároknak és éjszakai kluboknak - írta a The Daily Telegraph brit napilap.

Nem ez az első ilyen próbálkozás: a múlt hónapban Szardínián már fel akartak állítani egy felfújható templomot, ám a viharos szél elfújta azt.

A katolikus egyház e kezdeményezésével az olasz nyár hatását akarja ellensúlyozni, amikor is a nagyvárosok és templomaik kiürülnek, és a pihenni vágyok a tengerparti strandokra tartanak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását