2024. április 29. - Péter

Csak kínai kaját ehetnek az olimpikonok

Minden delegáció csak a kínai szervezők által biztosított ételeket fogyaszthatja az olimpiai faluban - jelentette ki Kang Ji (Kang Yi), a pekingi ötkarikás játékok szervezőbizottságának (BOCOG) élelmezésért felelős vezetője.
2008. augusztus 1. péntek 13:00 - Hírextra

A kérdés azért került szóba, mert korábban több ország, köztük az Egyesült Államok is bejelentette, hogy Athénhoz hasonlóan saját ételeket visz magával Pekingbe. A BOCOG tájékoztatása szerint azonban hivatalosan egyetlen küldöttség sem jelezte feléjük, hogy saját készítésű kosztot kíván fogyasztani az olimpiai faluban.


A kínai szervezők állítják, hogy olyan praktikus nemzetközi menüket állítottak össze, amelyeknek minden külföldi számára megfelelőnek kell lenniük.


"Százszázalékig megbízunk azoknak az ételeknek a minőségében, amelyeket a játékok ideje alatt kínálunk" - jelentette ki Tang Jün-hua (Tang Yunhua), a kínai szervezők élelmezésbiztonsági ügyekben illetékes szóvivője.


Ha valamelyik ország sportolói vagy sportvezetői mégsem a házigazdák által biztosított ételeket eszik a falu területén, akkor a szervezők semmilyen felelősséget sem vállalnak az esetleges következményekért, sőt, akik így tesznek, azok egyúttal a kínai törvényeket is megszegik.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását