2024. május 2. - Zsigmond

Vádemelés Dominik halálával kapcsolatban

Gondatlanságból elkövetett emberölés szerepel a most elkészült vádiratban, melyet a rendőrség a tavaly augusztusban, a család kutyái által széttépett, majd elásott 2 és fél éves Takács Dominik halálával kapcsolatban folytatott nyomozás lezártával, megküld
2008. július 27. vasárnap 13:50 - Hírextra
A BRFK Bűnügyi Főosztályának gyermekvédelmi osztálya által elkészített és a Pest Megyei Főügyészségnek megküldött vádjavaslatban a kisfiú anyjával szemben gondatlanságból elkövetett emberölés, valamint veszélyes eb tartásával kapcsolatos kötelezettségek megszegésének megállapítása szerepel.

Dominik apját bűnpártolással és ugyancsak veszélyes eb tartásával kapcsolatos kötelezettségek megszegésével vádolhatják meg a vádjavaslat alapján. Dominikot 2007. augusztus 3-án kezdték keresni, miután anyja azt állította, hogy a Margitszigeten veszett el a gyermek, mikor ő megbotlott, elesett, s elvesztette eszméletét.

A kerületi rendőrség még a bejelentés napjának délutánján közigazgatási hatósági eljárást indított: azonnal megkezdték a helyszíni szemlét és a kutatást a Margitsziget területén és a Dunában, ám a gyereket nem találták meg. Az ügy érdekességének tűnt, hogy Dominik eltűnése napján nyoma veszett édesapjának is, aki különböző bűncselekmények miatt több körözés hatálya alatt állt.

A későbbiekben a rendőrök ellentmondásokat fedeztek fel az édesanya tanúvallomásában, ráadásul az asszony poligráfos vizsgálatnak sem volt hajlandó alávetni magát, ezért kiterjesztették a helyszíni szemlét a család lakókörnyezetére is, ám a nyomozás ekkor sem hozott eredményt. Nem hozott fordulatot az ügyben az sem, amikor a rendőrség felderítői elfogták Dominik édesapját a Terézvárosban, a férfi ugyanis nem szolgált értékelhető, érdemi információval fia holléte felől.

Az anya az egyre kiterjedtebb nyomozás során végül megtört, s beismerte, hogy a gyermekkel a család harci kutyái végeztek, míg ő negyed órára magára hagyta gyermekét. Később a gyermek apjával együtt, házuktól körülbelül nyolcszáz méterre elásták a kisfiú holttestét.
Forrás: HavariaPress.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását