2024. május 10. - Ármin, Pálma

Rendőri biztosítás a gyámügynek

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sátoraljaújhely gyámügyi hivatala rendőri biztosítást kért a napokban ahhoz, hogy az egyik roma család gyermekeit gyermekvédelmi intézetbe szállíthassák - mondta a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatár
2008. július 24. csütörtök 12:51 - Hírextra
Dobi Tamás közölte: a hivatal a rendőrség támogatását kérte, mivel ellenállásra számítottak a család, illetve a szülők részéről. A kilenc rendőr két kutyával biztosította a helyszínt, amíg a gyerekeket elszállították.

A sátoraljaújhelyi önkormányzat az MTI-vel közölte: jogszerű és megalapozott volt az intézkedés, a gyermekeket biztonságba kellett helyezni. További részleteket az ügyről nem közöltek.

Az MTI információi szerint öt gyermeket szállítottak volna gyermekvédelmi intézetbe, egyrészt azért, mert a házuk életveszélyessé vált, másrészt pedig azért, mert a szüleik nem tartották a kapcsolatot az illetékes szakemberekkel, és a gyerekek már korábban sem jártak rendszeresen iskolába.
Két gyermeket a szülők és a helyiek ellenállása miatt nem tudtak elvinni, hármat elszállítottak, a legkisebbet azonnal kórházba vitték.

Márton Mihály, a helyi cigány kisebbségi önkormányzat vezetője azt mondta: "szó sincs arról, hogy ez az egy család lenne érintett az ügyben, mert más esetekben is elvitték a gyerekeket. Véleménye szerint az egy hónappal ezelőtti viharkárra hivatkoznak, bujtatva azonban azt akarják elérni, hogy ezek a roma családok elköltözzenek a településről".

Hozzátette: egyedül az érintett romák járnak így. "Elvinni könnyebb a gyermeket, mint a viharkárok után segítséget nyújtani" - mondta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását