2024. május 2. - Zsigmond

Fényesítik a csillagokat

Több száz csillagot újítanak fel a hollywoodi Hírességek sétányán, hogy a kissé már megkopott emlékek fényesen ragyogva köszönthessék a híres turistalátványosság 50. évfordulóját.
2008. július 23. szerda 16:00 - Hírextra
A csinosítás mintegy 4,2 millió dollárba kerül, de a munka sem kevés: a Walk of Fame két és fél mérföld hosszan húzódik, és mintegy 778 rózsaszín burkolólapba süllyesztett bronz csillag igényel némi javítgatást: az idők során bekövetkezett repedések és egyéb hibák eltüntetését.

A Joan Collins (a nyolcvanas évekbeli Dinasztia-tévésorozat sztárja), Walter Matthau és Burt Lancaster előtt tisztelgő csillagok manapság olyan állapotban vannak, hogy az már veszélyezteti a járókelők testi épségét.

A Hollywoodi Kereskedelmi Kamara (ennek a szervezetnek a szakértői bírálják el évente, hogy ki kaphat csillagot) szponzorokat keres a felújításhoz: magán- és közadakozásból szeretnék előteremteni a szükséges összeget.

A kamara elnöke, Leron Gubler büszkén említette meg, hogy annak idején, amikor a csillagok ötlete megszületett, nem hitték volna, hogy ekkora látványosság lesz belőle, amely látogatók millióit vonzza.
"Megbecsült része Hollywoodnak és súlyos felelősség terhel minket, hogy fennmaradását biztosítsuk a jövőnek" - fogalmazott az elnök.

A Walk of Fame 1958-ra vezeti vissza történetét, amikor néhány csillagot már bemutattak, de hivatalosan csak két évvel később nyitották meg a mára 2365 csillagot számláló emlékhelyet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását