2024. április 20. - Tivadar

Mégis léteznek UFO-k?

Felújult az UFO-forgalom: Walesben június utolsó napjaiban három helikopterpilóta jelentette, hogy észleltek egy különös, erős fényt kibocsátó tárgyat, amelyet megpróbáltak követni. Ám a tárgy hirtelen eltűnt. Ezt megelőzően az Egyesült Államokban, Phoeni
2008. július 21. hétfő 08:05 - Hírextra
UFO és ufológia újra aktuálissá vált, igaz, teljesen soha nem ment ki a divatból. A kormányok folyamatosan oldják fel az ezzel kapcsolatos anyagok titkosságát. Az idén Franciaország, Ecuador és legutóbb Nagy-Britannia cselekedett így.

Enrico Baccarini, az olasz országos ufológiai központ (Cun) kutatója szerint ezeket a dossziékat azért nyitják meg, mert nagy az igény az információkra az egyes emberek és a különböző társaságok részéről.

 A növekvő érdeklődés oka részben az, hogy egyre inkább elfogadott a nézet, mely szerint az élet nem a Föld exkluzív öröksége. Még a Vatikán is elismerte a földön kívüli élet lehetőségét.

A Mars-szonda mintái mutatják, hogy már a szomszéd bolygón is vannak bakteriális létformák
Miért lennénk mi az egyedüliek a világűrben? - kérdezi a Corriere della Sera című olasz napilap hasábjain Baccarini.

Katonai pilóták, kutatók, polgárok észlelik több mint 60 év óta a földön kívüliek tapintható jelenlétét. Kormányszintű bizottságok tucatjai vizsgálják a jelenségeket, amelyeknek csak részét sikerült természetes, földi megnyilvánulásként osztályozni. A katonai aeronautika is vizsgálja a dolgot, jelentései eljutnak a katonai vezetés különböző szintjeire.

Paul Hellyer volt kanadai védelmi miniszter 2005-ben egy konferencián, emlékeztetve arra, hogy 1963 és 1967 között részt vett az Atlanti Szövetség ülésein, kijelentette, hogy "1947-től az UFÓk szabadon repkednek egünkön." (Kenneth Arnold amerikai pilóta ekkor jelentette, hogy találkozott több repülő csészealjjal).

Baccarini szerint az Egyesült Államok 2020-ra tervezett újabb holdra szállása összefügg azzal az igénnyel, hogy bázist kell teremteni, ahonnan meg lehet védeni a Földet az intergalaktikus támadásoktól.

A kutató emlékeztet arra, hogy az UFÓk már régóta léteznek, hiszen a kr.u. 4. században élt Julius Obsequens latin író Liber de prodigiis (A csodák könyve) című művében a római birodalom egén sorakozó "tüzes pajzsokról" szólt.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását