2024. május 3. - Tímea, Irma

Megtalálták az ellopot szobrot

Megtalálták Nyári Pál bronzszobrát, amelyet Nyáregyházán loptak el július 9-én, a tettes előzetes letartóztatásban van - közölte a Monori Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője pénteken a településen.
2008. július 18. péntek 12:34 - Hírextra
A Pest megyei település főterén álló szoborra vonóhorgot kötöttek, autóval lerántották a talapzatról és elvitték. A kocsi rendszámának töredékét feljegyezte egy közelben lakó nyugdíjas rendőr, ennek alapján indult a nyomozás - mondta el a történteket sajtótájékoztatóján Kardos Zoltán őrnagy.
Hozzátette: a 20 éves tettest még aznap délután elfogták monori lakásán, ám a szobor hollétéről a fiatalember nem volt hajlandó információt adni. Kiderült viszont, hogy körözik, az udvarán egy lopott motorkerékpárt is találtak a rendőrök.

A tettes azt mondta, hogy a szobrot eladta egy ismeretlennek a fővárosban. Végül Nyáregyháza mellett egy bokros területen találták meg a szobrot, a rendőrök a nyomok alapján feltételezik, hogy az illegális színesfém-kereskedő megijedt és ott hagyta a bronzból készült alkotást. Most őt is keresik.
Nyári Pál az 1848-as forradalom és szabadságharc kiemelkedő alakja volt, Nyáregyháza szülöttje, az Országos Honvédelmi Bizottság tagjaként vált híressé. Bronzszobra a lopás következtében kismértékben megrongálódott. Apró restaurálási munka után már a jövő héten visszakerülhet eredeti helyére - mondta Kardos Zoltán.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását