2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Akár idén is megvédheti címét Erdei

Akár már idén címegyesítő mérkőzést vívhat Erdei Zsolt. A Boksz Világszervezet félnehézsúlyú világbajnoka legszívesebben Tarverrel szállna ringbe, de attól sem riad vissza, hogy újabb meccset vívjon az argentin világbajnokkal, Garay-val. Ugyanakkor jelenl
2008. július 18. péntek 11:01 - Hírextra
Sokat volt szó arról, hogy bokszolnék egy címegyesítő mérkőzésen - nyilatkozta az InfoRádiónak Erdei Zsolt. Most Garay világbajnok lett. A legnagyobb esély, ha ilyen címegyesítő mérkőzésre kerül sor, egy harmadik Garay-meccs, mivel már kétszer bokszoltam vele. Valószínűleg életem legkeményebb meccse lenne, ha összejönne - fejtette ki a bokszoló.

Ez a gyerek irtó kemény kutya - fogalmazott a sportember. Mint aki megvadult, és csak megy előre, és hiába üti az ember a fejét, meg se mozdul. Én nem tudom, hogy mi van ezzel a gyerekkel, hogy mit eszik, de egy irtózatosan kemény pali - vélekedett Erdei Zsolt.

Én viszont egy rutinos róka vagyok - tette hozzá. Ami neki jó tulajdonsága, az nekem nincs meg, de ami meg nekem jó tulajdonságom, abban ő szenved hiányt - mutatott rá. Így a bokszoló úgy gondolja, ha ez a kettő összecsap, igen érdekes mérkőzés alakulhat ki. Én szívesebben bokszolnék Antonio Tarverrel, nagyobb neve van, Amerikába is szívesen kimennék. De ha Garay lesz az ellenfelem, akkor sem fogok siránkozni.

Erdei Zsolt és az argentin Hugo Hernan Garay 2004-ben és 2005-ben is megküzdött egymással. Mindkét alkalommal szoros meccset játszottak, de végül a magyar bokszoló győzött. Garay azonban vitatja mindkét meccs eredményét.

Nem tud mit csinálni

A Boksz Világszervezet félnehézsúlyú világbajnokának viszont problémát jelent feszült viszonya klubja, a hamburgi Universum vezetőivel. Erdei Zsolt legutóbbi - rendkívül magabiztos, de nem túl látványos - címvédése után kifakadt a nézők és a szakírók rosszalló hozzáállása miatt, a sportoló nyilatkozatát hallva viszont a német bokszistálló irányítói háborodtak fel.

Ez a súrlódás, ami köztünk van, visszavezethető a mérkőzés utáni interjúmra, amikor őszintén beszéltem, viszont nem egy olyan lelkiállapotban, amikor az ember mérlegelni tudja, hogy milyen hangnemben szóljon - mondta ezzel kapcsolatban Erdei Zsolt. Már abban a pillanatban megbántam, amit nyilatkoztam. Túl éles volt, talán nem is szabadott volna - tette hozzá.

Hogy most orrolnak rám, annak tehát megvan az oka. De ezt nem lehet a végtelenségig folytatni, hiszen én az elnézésüket is kértem, mondtam, hogy hülyeség volt a részemről. Ha nem tudják magukat ezen túltenni és megbocsátani nekem, akkor nem tudok mit csinálni - fejtette ki a bokszoló.

Szerintem el kell fogadni a másik embert, nem vagyunk egyformák, sok furcsára sikeredett nyilatkozatom van, de azt hiszem, hogy ez belefér egy olyan pályafutásba, ami mögöttem van - zárta szavait Erdei Zsolt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását