2024. május 2. - Zsigmond

Rovarnap az állatkertben

A botsáskáktól a csótányokon át a madárpókokig számos ízeltlábúval ismerkedhetnek meg a Fővárosi Állat- és Növénykert látogatói szombaton a rovarnapon.
2008. július 17. csütörtök 17:34 - Hírextra
A rendezvényen lesz minden, mi összetett szemnek és szájszervnek ingere. Az Akvárium szomszédságában lévő ízeltlábú-kiállításnál skorpiókkal és madárpókokkal, a Xántus János Háznál a botsáskákkal és különleges álcázóképességükkel ismerkedhet a közönség. A jegesmedvék melletti Rovarbarát Kertben méhészeti bemutatóval és mézkóstolóval, a Lepkekertnél lepkés ismeretterjesztő játékokkal várják az érdeklődőket - tudatta közleményében a városligeti intézmény.
A rekorder rovarokat, vagyis a rovarvilág legerősebbjét, legnagyobbját bemutató állomást az új Szavannakifutó istállójában állítják fel, és ugyanitt lesz az első hallásra kissé bizarrnak tűnő csótánysimogató is, ahol kiderül, hogy a madagaszkári bütykös csótány - minden ellenkező híresztelés ellenére - igazából egy szeretetreméltó rovar.

Akik játszani szeretnének, több állomásból álló családi vetélkedőn vehetnek részt, amelynek induló állomását a Főkapunál alakítják ki. A Parasztudvarnál kézművesfoglalkozással várják a gyermekeket, a Barlangteremben pedig rovarokról szóló ismeretterjesztő filmeket vetítenek.

A programok reggel 9-től 16 óráig tartanak, a természetfilmek vetítésére 10 és 16 óra között kerül sor.
Jóllehet a bogár, a rovar és az ízeltlábú kifejezéseket sokan összekeverik, valójában eltérő tartalmú fogalmakról van szó. Az ízeltlábúak törzse az állatvilág egyik nagy csoportja, amely - egyebek mellett - magában foglalja a rovarok, a pókok és skorpiók, valamint a különféle rákok csoportjait is. A rovarokon belül számos rend ismeretes, ilyen például a lepkék, a csótányok, a bogarak, vagy a legyeket is magába foglaló kétszárnyúak rendje. Ebből tehát az következik, hogy a csótányok nem bogarak, a pókok pedig nem rovarok.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását