2024. április 26. - Ervin

Jogos a felár, ha üdülési csekkel fizetünk!

Felszámolható felár, ha étkezési utalvánnyal vagy üdülési csekkel fizet a vendég, de erről előzőleg tájékoztatni kell - írta szerdán a Somogy Hírlap címmel és ma délelőtt az MTI téves híranyagot közölt a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság Dél-dunántúli R
2008. július 16. szerda 17:39 - Hírextra
Az Étkezési Utalvány Forgalmazói Egyesülés ( EUFE) Igazgatója Bessenyey Bálint kijelentette, hogy a tagvállatoknál eddig ilyen nem fordult elő. A vendéglátóegységek – beváltóhelyek - szerződésében szerepel, hogy a szolgáltatásért, az utalványt kibocsátó felet beváltási díj illeti meg. A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság Dél-dunántúli Régió igazgatójának nyilatkozata sajnos nem helytálló. Az étteremben, ha valaki például bankkártyával fizet, akkor is csak az étlapon szereplő tényleges árat számolhatják fel az adott egységben.


Az étkezési utalvánnyal történő fizetés esetében a költségtérítés igénylése a felhasználótól, ellentétes a természetbeni juttatások egész rendszerével, annak elveivel. A beváltó a beváltási költség ismeretében és elfogadásával köti meg a beváltási szerződést, valamint a költséget saját kereskedelmi érdekei okán vállalja és ugyanakkor az alkalmazott árakban előre tudja ezt a költségét kalkulálni. A beváltó a készpénzzel fizető egyénnel szemben nem alkalmazhat negatív diszkriminációt az utalvánnyal fizető vendégnél. Abban az esetben, ha a beváltó mégis felárat számít fel, akkor nem a szerződésben vállalt kötelezettség-vállalása szerint jár el, vagyis megszegi a szerződést. Az étkezési jegyyel-, utalvánnyal fizető állampolgár csak a tényleges összeget köteles minden esetben kifizetni – jelentette ki az Étkezési Utalvány Forgalmazói Egyesülés ( EUFE) Igazgatója Bessenyey Bálint.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását