2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Anglia újabb befektetése

Verona közelében, a Gardaland vidámparkban épült fel a brit Sea Life első olaszországi akváriuma.
2008. július 15. kedd 09:00 - Hírextra
A 15 millió euróba (3,5 milliárd forint) került létesítmény 19 ezer négyzetméteres területen mutatja be a vízi világ sokféleségét. A kétemeletes akváriumban ötezer halféleség úszkál. Külön medencékben látható a Po folyó déltájának és a Garda-tónak a gazdagsága.

A látogatókat egy üvegalagút vezeti az óceán mélyére, ahol szivacsok, korallok, skorpió-, denevér- és sebészhalak, ráják, polipok, cápák, murénák közelről figyelhetők meg. A főként didaktikus céllal létrejött akváriumban naponta többször végignézhető az állatok etetése is. Feliratok, fotók, képek adnak a vízi lakosokról bő magyarázatokat és a környezetvédelemről is sok szó esik.

Az akvárium minden nap nyitva tart 10 és 18 óra között. A belépő felnőtteknek 13 euró (3000 forint), gyerekeknek 10 éves korig 9,50 euró (220 forint). A fenntartók ebben az évben 350 ezer látogatót remélnek - írta a Corriere della Sera című olasz lap.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását