2024. május 2. - Zsigmond

Részvétnyilvánítás

A magyar Külügyminisztérium mély sajnálattal fogadta a Bronislaw Geremek volt lengyel külügyminiszter haláláról szóló hírt. Személyében nemcsak a szabad Lengyelország egyik megteremtőjét, hanem Magyarország barátját is gyászoljuk - közölte a külügyi tárca
2008. július 14. hétfő 17:37 - Hírextra
Szelestey Lajos külügyi szóvivő közleménye szerint a nagy elismertségnek örvendő politikus és közéleti személyiség kiemelkedő szerepet játszott a lengyelországi rendszerváltoztatás előkészítésében és békés megvalósításában.

A közlemény ismerteti, hogy Bronislaw Geremek elévülhetetlen érdemeket szerzett a demokratikus jogállam megteremtésében és hazája euró-atlanti integrációjának elősegítésében. A demokrácia és szabadság elveihez kérlelhetetlenül ragaszkodó politikus európai elkötelezettségét egyesíteni tudta meggyőződéses hazafiságával.

A közép-európai régió országainak együttműködését szolgáló mechanizmusok, így a visegrádi együttműködés kialakításának egyik legfőbb szorgalmazója volt hazájában.

Bronislaw Geremeknek, aki az MTA tiszteletbeli tagja, Magyarországon is sok tisztelője volt. 2001-ben a Magyar Köztársaság Érdemrend Középkeresztje a Csillaggal kitüntetésben részesült. Halála pótolhatatlan veszteség a szabadság és az európai ügy minden híve számára - fogalmaz a közlemény.

Bronislaw Geremek volt lengyel külügyminiszter autóbalesetben vesztette életét vasárnap délután Lengyelországban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását