2024. április 20. - Tivadar

Kipakolnak a franciák

A budapesti Duna-parton 24 francia vállalat részvételével szombaton kirakodóvásárral zárul a 2007 júliusában megnyitott Francia gazdasági év Magyarországon című programsorozat.
2008. július 11. péntek 23:15 - Hírextra
Az utolsó események egyike az a francia-magyar üzletember-találkozó volt, amelyen a boroktól kezdve a kézműves süteményekig kínáltak különféle gasztronómiai termékeket a potenciális magyar üzletfeleknek.

A szombati vásáron résztvevők Franciaország különböző tájainak termékeit kínálják, köztük olyan cégek, amelyek már jelen vannak Magyarországon.

A francia gazdasági év Magyarországon kapcsolódott a 2005 márciusa és 2006 márciusa között Franciaországban magyar kezdeményezésre megrendezett magyar gazdasági év Franciaországban programjához.

Franciaország Magyarország 5.-6. legfontosabb kereskedelmi partnere, míg Magyarország a 29. Franciaország legfontosabb kereskedelmi partnereinek sorában. A magyar Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint a Franciaországba irányuló magyar kivitel 2007-ben 16,2 százalékos éves növekedéssel 3,202 milliárd euróra nőtt, a behozatal ugyanakkor 1,1 százalékos emelkedéssel elérte a 2,955 milliárd eurót.

A kirakodóvásár kapcsolódik a francia nemzeti ünnep előestéjén, július 13-án immár hagyományosan megrendezett programsorozathoz a budapesti Francia Intézet előtt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását