2024. április 20. - Tivadar

Német kiállítás a Művészetek Házában

Günther Uecker, kortárs német képzőművész alkotásai láthatóak a veszprémi Művészetek Házában július 26-ától. A müncheni Storms Galéria „Günther Uecker - 8 Képstruktúra Veszprémnek” című tárlat egy a Várnegyedben álló épületben látható.
2008. július 10. csütörtök 20:03 - Hírextra
A nyári vendégkiállítást rendező Walter Storms Galériát 1977-ben alapították, azzal a céllal, hogy segítse a kortárs művészek bemutatását, elsősorban festők, grafikusok, szobrászok, fotóművészek tárlatainak megrendezésével. Ezen a nyáron az E.ON meghívására Veszprémben egy kiemelkedő jelentőségű kortárs német művész alkotásaival mutatkoznak be a hazai művészetbarátok előtt.

Günther Uecker, az egykori legendás Gruppe Zero tagja a világ számos nagyvárosában, Bécstől Moszkváig rendezett már restrospektív tárlatot, de készített színpadképeket is Berlinben, Stuttgartban és Bayreuthban. Évtizedek óta egy egyszerű, hétköznapi tárgyat, a szöget használja alkotásai legfőbb nyersanyagaként. Munkásságáért a legmagasabb német művészeti elismerésben részesült, a Pour le Mérité rend tagja. Munkái a magyar nagyközönség előtt sem ismeretlenek, több műve megtalálható a pécsi Vasarely Múzeumban és a Szépművészeti Múzeum Modern Gyűjteményében. Ueckert a műgyűjtők is kedvelik, legutóbb tavasszal, a Dorotheumban rendezett árverésen 156 800 eurós áron kelt el Fehér spirál című képe.

A „Günther Uecker - 8 Képstruktúra Veszprémnek” kiállítás 2008. október12-ig tekinthető meg a veszprémi Művészetek Házában.

Az E.ON Hungária a kultúra támogató tevékenységéért 2007-ben megkapta az oktatási és kulturális minisztertől „A kultúra támogatója” díjat. Magyarország vezető energiaszolgáltatója a Veszprémi Ünnepi Játékok támogatója 2004 óta. A fesztivál világhírű sztárjai ez évben: Herbie Hancock, Ramon Vargas, Miklósa Erika, Kocsis Zoltán, a Take6 és a Toto-Bona-Lokua világzenei trió.
Forrás: kulturpart.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását