2024. április 19. - Emma

Négy között

Hollandia legyőzésével az elődöntőbe került a magyar női vízilabda-válogatott a spanyolországi Európa-bajnokságon.
2008. július 8. kedd 17:12 - Hírextra
Godova Gábor együttese - a szerdai szünnapot követően - csütörtökön, 19:30-tól a döntőért a házigazda Spanyolország csapatával játszik.

Eredmény, keresztbejátszás a négy közé jutásért:
Magyarország-Hollandia 9-7 (1-1, 4-2, 3-2, 1-2)

A góldobók: Valkay 3, Szremkó 2, Kisteleki, Zantleitner, Györe, Stieber 1-1, illetve De Bruijn, Van Belkum 2-2, Smit, Guichelaar, Cabout 1-1

A csoportmásodikak és -harmadikak keddi ütközete azt volt hivatott tisztázni, hogy a két négyest megnyerő spanyol, illetve olasz csapat mellett melyik két válogatott lesz még tagja az éremért játszó kvartettnek.

Az első párban a görögök felett 9-7-re diadalmaskodó oroszok örülhettek, utánuk csobbant vízbe a Centro Acuático fedett 50-es medencéjében a magyar és a holland együttes.

A találkozó előtt Godova Gábor szövetségi kapitány azt fejtegette, jó, hogy a németalföldi alakulat jutott csapatának, mivel a pekingi olimpián is csoportellenfél lesz, és hasznos már a nyári játékok előtt találkozni velük. "Nincs rejtegetni valónk" - mondta.

Kezdés gyanánt már-már kivédekezte az emberhátrányt a magyar csapat, végül csak gól lett belőle, Szremkó Krisztina azonban centerből azonnal válaszolt (1-1).
Aztán - a lehetőségek elpuskázása miatt - hosszú gólszünet következett, míg nem a második nyolc percben Kisteleki Dóra ejtett nagyszerűen, kár, hogy a játékrész közepén egy "bevánszorgó" labdából egyenlített, majd büntetőből vissza is vette a vezetést az ellenfél (2-3).

Valkay Ágnes stílszerűen 5 méteresből egalizált, kevéssel utána pedig Szremkó második pompás találatának örülhetett a magyar tábor (4-3). S még mielőtt a nagyszünetet jelző dudaszó felhangzott volna, Zantleitner Krisztina mutatta meg, hogy ő is tud nagyon szép centergólt lőni (5-3).

A folytatásban mielőtt túlontúl fellelkesülhettek volna a hollandok (4-5), Valkay keze működött hibátlanul, ráadásul kétszer is egymás után (7-4). Gondűzésképpen az 5-7-et követően Györe Anett bombázott a jogos 5 méteresből a bal felső sarokba (8-5), lassan megnyugtatónak tetsző előnyt kovácsolva.

A zárónegyedben azonban a sokáig támadni hagyott németalföldiek csak beerőltettek egy gólt (6-8), majd 8-4-es (!) kiállítási aránynál sokadik előnyüket is értékesítették (7-8), így váratlanul izgalmassá, sőt idegesítővé vált az utolsó egy perc. Szerencsére a kilencedik fórt már elhibázták, Stieber Mercedes pedig - "végig nézve" az órát - az utolsó pillanatokban belőtte az elődöntőt érő gólt is (9-7).
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását