2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Olaszliszka, helyszíni tárgyalás

Megkezdődött a helyszíni bírósági tárgyalás az olaszliszkai emberölés ügyében szerdán; a területet lezárták, mintegy száz rendőr vonult fel a helyszínre, az utcába csak szigorú ellenőrzés után lehetett bejutni.
2008. július 2. szerda 10:52 - Hírextra
A helyszínre szállították a vádlottakat is. A perben nyolc személyt, köztük egy nőt és két fiatalkorú férfit - részben társtettesként, részben felbujtóként - különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével vádolnak.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen 2006. október 15-én két gyermeke szeme láttára verték halálra Szögi Lajos tiszavasvári tanárt, miután a férfi autójával elsodort egy 11 éves kislányt, aki a vízelvezető árokba esett, de sérülést nem szenvedett.

A gyerek hozzátartozói, ismerősei azonban brutális kegyetlenséggel agyonverték a férfit; halálát a fejet ért mintegy negyven ütés, rúgás okozta. A helyszíni tárgyalás idejére a Gój Motorosok Egyesületének mintegy másfél tucat tagja felsorakozott egy telken, ahol békésen várták az eljárás kezdetét.

Az egyesület szervezésben tavaly októberben mintegy százötven motoros vonult végig a településen. Vezetőjük a tragédia színhelyén megemlékezett Szögi Lajosról, majd azt mondta: nem rasszisták, tevékenységük egyetlen népcsoport ellen sem irányul, ugyanakkor mindaddig tiltakoznak, amíg "bármely kisebbség azt hiheti, hogy a törvények felett áll és önhatalmúlag ítélkezhet mások élete felett".

Az MTI korábban úgy értesült: kétnapos túrát szerveznek a gój motorosok Olaszliszkára, hogy egy magántelekről megnézzék a helyszíni szemlét. Horváth Aladár, a Roma Polgárjogi Alapítvány elnöke ezzel kapcsolatban azt mondta: "ezennel felhívjuk a kormány illetékeseit, fokozott figyelemmel kísérjék az olaszliszkai helyszíni szemlét és meglepetés bulit"; a hatóságok határozottan lépjenek fel a rendbontókkal szemben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását