2024. május 5. - Györgyi

Végre csökkenhet az üzemanyag

Csökkenhet a benzin és a gázolaj ára Magyarországon. Ezt várják elmzők a még mindig erős forinttól és attól, hogy Szaúd-Arábia a hétvégén bejelentette, növeli olajkitermelését. A magyarországi árcsökkenésről egyelőre visszafogottan nyilatkoztak a Mol-nál.
2008. június 24. kedd 07:13 - Hírextra
Legkorábban szerdán csökkenhet az üzemanyagok ára Magyarországon. Akkor is csak néhány forinttal. Szaúd-Arábia hét végén döntött arról, hogy napi 550 ezer hordóval növeli kitermelését. Így próbálják fékezni az olajár emelkedését.

A magyar olajtársaságnál az árak meghatározásakor nem azonnal követik a piaci folyamatokat. "Ma még ez a bejelentés nem jelentkezik a piacon, a Mol a nagykereskedelmi árait, a világpiaci árakhoz igazítja, majd ha ez ott is megmutatkozik, akkor fog ez majd a hazai árakban is érződni" - magyarázta a Mol kommunikációs igazgatója.

A néhány napon belüli árcsökkenést egyelőre senki nem erősítette meg. A Híradó által megkérdezett elemző szerint az olcsóbb üzemanyagra még várni kell.

Az Erste Befektetési Rt. elemzője úgy nyilatkozott, néhány héten belül vagy egy-két hónapon belül akár jelentősebb csökkentésekre is sor kerülhet, ahogy a kőolaj árfolyama várhatóan csökkeni fog. A magas benzinárak a fuvarozókat terhelik leginkább. Bevételkiesésük pótlásáról hetek óta tárgyalnak a kormánnyal. Kedden folytatják az egyeztetést.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását