2024. április 20. - Tivadar

Nincs nyomozás a kegyelemlövés ügyében

Nem rendelt el nyomozást a Budapesti Nyomozó Ügyészség azt követően, hogy egy rendőr három kegyelemlövést adott le egy balesetben súlyosan megsérült lóra a fővárosban - közölte a Fővárosi Főügyészség sajtóirodája az MTI megkeresésére pénteken.
2008. június 20. péntek 13:59 - Hírextra
"A kérdéses ügyben a Budapesti Nyomozó Ügyészség bekérte a BRFK-tól a kapcsolódó hivatalos iratokat. Azok vizsgálata alapján bűncselekmény (sem állatkínzás vétsége, sem pedig foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége) gyanúja nem volt megállapítható" - tartalmazza az ügyészség válaszlevele.

Az elszabadult ló múlt szerdán este rohant neki egy autóbusznak a XVI. kerületi Cinkotai és Naplás út kereszteződésében; a balesetben tizenöt ember könnyebb sérüléseket szenvedett.

A ló súlyosan megsérült, így a kerületi rendőrkapitány a tulajdonos egyetértésével engedélyt adott arra, hogy lelőjék az állatot. Egy rendőr három lövést adott le a lóra, amely azonban nem pusztult el, ekkor egy környékbeli hentest kértek meg arra, hogy végezzen az állattal.

Az állatorvos szerint egy balesetben megsérült állat sorsáról csak szakember dönthet, segítséget pedig nem hentestől kellett volna kérni - hangzott el még múlt héten a Magyar Televízió Híradójában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását