2024. április 19. - Emma

Dopping miatt kevesebb sportközvetítés

Az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) szerint csökkenhet a sportközvetítések ideje, amennyiben a sportszövetségek nem garantálják, hogy maximális erővel lépnek fel a doppingellenes harcban.
2008. június 20. péntek 12:19 - Hírextra
"Az elmúlt időszak doppingesetei arra köteleznek bennünket, hogy a velünk együttműködőket rávegyük: tegyenek a lehető legtöbbet a dopping ellen. A mi kötelességünk, hogy a nézőket biztosítsuk arról, hogy a sport a lehető legtisztább. Ha valamelyik partnerünk nem ad garanciát, akkor szankcionáljuk a közvetítési jogokat, illetve a műsoridőt" - fogalmazott Jean Reveillon, az EBU főtitkára.
Tavaly a német ARD és ZDF nem tűzte műsorára a Tour de France kerékpáros körversenyt a sorozatos doppingbotrányok miatt.
Schulek Csaba, az EBU-tag MTV Telesportjának főszerkesztője szerint nem az EBU-nak mint szövetségnek lenne dolga eldönteni, hogy mit lehet műsorra tűzni, és mit nem.
"Az MTV azért fizet az EBU-nak jogdíjakért és technikai hozzájárulásért, hogy minél több sportesemény kerülhessen képernyőre. Aztán majd az MTV eldönti, hogy miről közvetít, mi fontos a magyar közönség számára" - mondta az MTI érdeklődésére Schulek Csaba.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását