2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Aki korán kelt, törpikét lelt

Európa különböző pontjain rendeznek kiállításokat, akciókat, hogy az egész világ felfigyeljen az 50. születésnapjukat ünneplő Hupikék Törpikékre. A "törpös" akciókról - amelyeket az UNICEF jótékonysági programjával kapcsolnak össze - pénteken tartottak tá
2008. június 20. péntek 19:23 - Hírextra
Háromalmányi magas fehér törpeszobrocskák özönlik el Budapesten június 20-án és 21-én. Bárhol megtalálhatók lesznek és mindenki elvehet egyet belőlük, ha úgy hozza a kedve.
A törpszobrok nyaka körül található egy kis prospektus benne egy üzenettel: Légy kreatív és fess be minket kedved szerint! A legeredetibb szobrok alkotói törpikés ajándékokat kaphatnak.

A tájékoztatón hírességek segítségével bemutattak egyet a tíz nagy Hupikék Törpike közül. Ezek tízszer akkorák, mint a kicsik és egy-egy magyar híresség tervezi őket. Ezeket az óriás Hupikék Törpikéket elárverezik az év folyamán és az ebből befolyt összeg az UNICEF-é lesz - mondta a tájékoztatón Kecskeméti Edit, az UNICEF magyarországi irodájának igazgatója az MTI munkatársának.

A törpékből kiállítás is nyílik, Budapesten június 20-án és 21-én a T-Com Gyerekszigeten, Óbudán. A különleges tárlat gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt szól, és több mint 50 "törpös" játék is található majd itt az ifjú rajongók számára. Az UNICEF sátrában megtekinthető lesz egy nagy Törp Sztár is. A kicsi figurákat meg is lehet vásárolni a gyermekeket világszerte támogató nemzetközi szervezet számára. A belépés ingyenes.
A törpikéknek saját honlapjuk lesz, amelyen az 50. születésnapjukra kitalált minden akció és esemény elolvasható.

A Földön kívül a levegőben is megtalálhatók lesznek e furcsa kék-fehér manók: egy Zeppelin rendszerű Törpléghajó fogja követni az európai turnét. Ha az időjárás engedi, a léghajó a városok felett fog elszállni, és ráadásként még két embert is tud szállítani, akik a levegőből fedezhetik fel az elrejtett törpöket.

A belga képregények összes karaktere közül a törpök az egyetlenek, amelyek világhírűvé váltak. Szellemi atyjuk Pierre Culliford, azaz Peyo, aki először alkotta meg türkizkék ceruzájával ezeket a kis manócskákat. Eredetileg csak mellékszereplőnek szánta őket, de óriási sikert arattak és ma annyira népszerűek, hogy az animációs forma mellett játékfilmszereplővé is válnak majd.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását