2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Faképnél hagyott MSZP

Tatabánya képviselő-testületének csütörtöki ülésén két MSZP-s képviselő bejelentette, hogy kilép a testület szocialista frakciójából, egyiküket a párt helyi szervezete mandátumának visszaadására szólította fel.
2008. június 19. csütörtök 17:40 - Hírextra
A több éve iskolaigazgatóként dolgozó Jóna Imre az MTI-nek elmondta: a másik politikai oldal számára "nem eladó", továbbra is a szocialistákkal szavaz együtt, azonban csak vállalható döntésekhez adja a nevét. A másik képviselő, Szuromi Zsolt kijelentette, hogy a pártból is kilép, mert szerinte az MSZP-ből eltűntek a baloldali értékek, és nem lát esélyt a változtatásra.

Az MSZP városi képviselőcsoportja közleményében rámutatott, hogy Jóna Imre kilépéséről voltak egyeztetések, de Szuromi Zsolt szándékáról nem tájékoztatta a frakciót és "a lakóktól számtalan panasz érkezett választókerületi teljesítményével kapcsolatban".

A szocialista frakció felszólította Szuromi Zsoltot, hogy mondjon le képviselői posztjáról. Az érintett az MTI-nek elmondta, nem kívánja visszaadni mandátumát. Úgy vélte, a két kilépéssel a két nagy párt kénytelen lesz egyeztetni a várost érintő jelentősebb kérdésekben.

A tatabányai testületben az új helyzetben tizenkét képviselővel a Fideszé a legnagyobb frakció, az MSZP tíz helyet birtokol, a jobboldaliként indult, de a baloldallal szavazó Független Védegyletnek két tagja van, egy főt az SZDSZ delegált; az említett két képviselő a kilépés óta függetlennek számít.
"Nem örülünk a szocialisták háza táján lévő bizonytalanságnak és reméljük, hogy döntésükkel nem alakul ki olyan helyzet, mely a város kárára válhat" - kommentálta a hírt a Fidesz helyi frakcióvezetője, Bereznai Csaba az MTI-nek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását