2024. április 19. - Emma

Rálőttek a debreceni táborra

Egy ismeretlen elkövető eddig azonosítatlan fegyverből lövést adott le a debreceni menekülttábor egyik épületére, s az ajtófélfába hatoló lövedék nyomán kicsapódó faszilánk megsebesítette az egyik ott lakó nő lábát.
2008. június 18. szerda 10:46 - Hírextra
A még június 2-án éjszaka történt esetről kedden késő este közleményben tájékoztatta az MTI-t Debrecen város rendőrkapitánya.

Sóvágó Sándor rendőr alezredes közlése szerint június 2-án éjfél körüli időben érkezett a bejelentés a kapitányság ügyeletére, hogy a Sámsoni úton lévő, menekülteket befogadó állomáson egy albán nő a lábán sérülést szenvedett.

A helyszínen végzett szakértői vizsgálat alapján megállapították, hogy ismeretlen elkövető a menekülttábortól mintegy 150 méterre lévő buszforduló területéről - ez idáig azonosítatlan fegyverből - lövést adott le a tábor szállója felé. A lövedék a második emeleten az ablakon keresztül áthatolva egy ajtófélfába fúródva állt meg, s a kicsapódó faszilánk sebesítette meg a lábán a nőt.

A debreceni rendőrkapitányság szakértő bevonása mellett visszaélés lőfegyverrel bűncselekmény miatt folytat nyomozást az ügyben.

A rendőrkapitány közleménye emlékeztetett arra is, hogy június 11-én reggel négy oltalmazott státuszú afgán férfi felmászott a menekülteket befogadó állomás területén lévő átjátszó toronyba azzal, ha nem teljesülnek követeléseik onnan leugranak. Az oltalmazotti státuszúak lejöveteléig a kiérkező rendőrjárőrök biztosították a helyszínt.

Tekintettel arra, hogy a Sámsoni út környékén jelentős számban vannak lakóövezetek, így a közrend, közbiztonság fenntartása érdekében a tábor közvetlen külső környezetébe folyamatos járőrszolgálatot vezényeltek a nap 24 órájára, hogy ha azonnali intézkedést igénylő esemény történne, azonnal tudjanak reagálni - közölte a kapitány.

Sóvágó Sándor ugyanakkor leszögezte: a két esemény között semmilyen összefüggés nincs.
Az MTI érdeklődésére, hogy miért csak két héttel a történtek után hozták nyilvánosságra az esetet, Sóvágó Sándor annyit közölt, hogy szakvéleményekre várnak annak megállapítására, hogy tulajdonképpen mi történt. A szekértői vélemény elkészültéig nem kívánnak részleteket közölni.
A folyamatban lévő ügyről azért adtak ki mégis közleményt kedden este, mert a menekülttáborból származó híreket az egyik hírportál összefüggésbe hozta a június 11-én egy átjátszó toronyra felmászott afgánok esetével - tette hozzá.

Debrecen rendőrkapitánya az MTI-nek ezért újólag megerősítette: a két ügy között semmilyen összefüggés nincs.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását