2023. december 10. - Judit

A vagyonosabb vagyonosokon a sor

Több adóhiányt találnak az ellenőrök, növekszik a vitás ügyek száma - írta a Népszabadság. Megduplázták a be nem fizetett adót a vagyonosok: az APEH ellenőrei tavaly esetenként átlagosan 5,7, az idén tízmillió forint adóhiányt tártak fel.
2008. június 6. péntek 10:47 - Hírextra
A költségvetési szempontból hatékony adóellenőrzéssel ugyanakkor számos probléma van. Korábban például a legtöbben nem írtak szerződést, ha egy nagyobb összeget ajándékoztak vagy adtak kölcsön hozzátartozóiknak, barátaiknak - így az ajándékozási illetékre sem kellett költeni. Az APEH most kéri az okiratot, de legalább a kölcsönbe vagy ajándékba adott összeg átutalásának, banki kifizetésének bizonylatát.

A szakértők szerint azok is nehéz helyzetben vannak, akik valamely ingóságuk eladásából tettek szert pénzre, de nem írtak erről szerződést - és valószínűleg be sem vallották az ebből befolyó jövedelmüket. Míg ezt korábban elfogadta az APEH, mostanában már itt is ragaszkodik a szerződéshez.
Forrás: HavariaPress
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását