2024. május 2. - Zsigmond

Egerben folytatódik a kórházháború

Nem helyezte hatályon kívül a Heves Megyei Bíróság a hevesi megyegyűlés azon döntését, amelynek alapján a következő 20 évben a HospInvest Zrt. működtetheti az egri kórházat - tájékoztatta csütörtökön az MTI-t a megyegyűlés alelnöke.
2008. június 5. csütörtök 11:36 - Hírextra
A közgyűlési döntés megsemmisítését a MEDICARITAS szakszervezet, az Egészségügyi Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének Kórházi Alapszervezete és a Magyar Orvosok Szövetsége Egri Szervezete kérte a bíróságtól - közölte Merczel József.

A bíróság végzésében formai okkal indokolta a kereset elutasítását.

Eszerint a keresettel élő érdekképviseleti szervek nem voltak a közigazgatási eljárás olyan résztvevői, amelyeket megilletnek az ügyféli minőségből adódó jogosultságok - mint például a keresetindítás joga - idézte az indoklást az alelnök.

Ezért a bíróság keresetlevelüket idézés kibocsátása nélkül utasította el - tette hozzá Merczel József.

A megyei bíróság döntése ellen a Fővárosi Ítélőtáblához lehet fellebbezéssel élni - tájékoztatott az alelnök.

Mindehhez hozzáfűzte, hogy sem a megyei bíróság előtt lefolytatott eljárás, sem a többi ügy nem akadályozza a kórház működtetését szabályozó szerződésben rögzített kötelezettségek végrehajtását.

A funkcionális privatizációról hozott döntést követően számos eljárást kezdeményeztek a vagyonkezelés átadásának ellenzői. Az 1300 dolgozót foglalkoztató intézmény 918 dolgozója írta alá azt a nyilatkozatot, hogy nem kíván lemondani közalkalmazotti jogviszonyáról. Utóbb, mintegy 200-an demonstratív módon "megerősítették" közalkalmazotti esküjüket.

A Heves Megyei Önkormányzat március 25-én hagyta jóvá azt a szerződést, amelynek alapján a következő húsz évben a HospInvest Zrt. működtetheti a Heves Megyei Markhot Ferenc Kórházat. A vagyonkezelésre kiírt tenderen a HospInvest mellett a Debreceni Egyetem is indult, és ajánlatot nyújtott be az egri önkormányzat.

A Fidesz mindvégig azzal vádolta a megye szocialista vezetőit, hogy a HospInvestre szabták a pályázatot. Civil szervezetek és a kórházi érdekképviseletek pedig demonstrációkkal tiltakoztak a funkcionális privatizáció ellen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását