2024. május 21. - Konstantin

FŐTÁV és a gyanús a per

A fogyasztók hátrányairól sokan sokféleképpen nyilatkoztak a médiában. A FŐTÁV, mint beavatkozó perében a fogyasztó és a szakmailag kifogástalanul dolgozó bíróság ritka jelenséggel találja magát szemben.
2008. május 26. hétfő 15:54 - Hírextra
A fogyasztó magatartása tiszteletreméltó, amikor igazáért a hatalmas szolgáltatóval szemben kiáll a bíróság döntését kérve a túlzó fizetési meghagyással szemben.

Azonban az igazságszolgáltatás presztízsét veszélyezteti, hogy igazságügyi szakértők sora adja vissza a megbízását, vagy deríti ki menetközben (bírói kirendelése közben) - ő az adott ügyben nem kellően szakértő.

A civilszervezetek a fogyasztó mellett kitartanak, mert a Polgári Törvénykönyvben leírt együttmüködési kötelezettség a FŐTÁV oldalán kevéssé érvényesül.

A perben a fogyasztót képviselő társadalmi szervezet (Lakástulajdonosok Országos Érdekvédelmi Egyesülete) társelnökeként Országbíró Zoltán (FIDESZ) egyetlen jó megoldást lát, az ombudsmann ajánlásának tényleges megvalósítását.

Az ombudsmann már évek óta ajánlásában a több kulcsos mérőhely kiépítését szorgalmazta.

Az együttes belépés és ellenőrzés a fogyasztó, az érdekvédelem és a szolgáltató részéről lezárhatna minden további kétséget a távhőmérés körül.

Az Élhető Nagyvárosok Egészséges Környezet Országos Egyesület tarhatatlannak látja a rohamos FŐTÁV és más távhőszolgáltatói áremelések mellett az ombudsmanni ajánlások további figyelmenkívül hagyását.

A Fővárosi Önkormányzatnak napirendre kell tűznie - álláspontunk szerint - az ombudsmanni ajánlások rendeletbe iktatását!

Közel 6 év után, ez talán nem számít túl gyors jogkövetésnek!
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását