2024. április 20. - Tivadar

A kormány nem igyekszik intézkedéseket hozni az iskolai erőszak csökkentésére

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) szerint a kormány nem igyekszik olyan intézkedéseket hozni, amelyek az intézményi erőszak csökkentésének rövid távú eszközei lehetnének - közölte Kerpen Gábor elnök szerdán az MTI-vel.
2008. május 21. szerda 11:51 - Hírextra
Az érdekvédő abból vonta le következtetését, hogy a kormány nem támogatja azt a törvénymódosítást, amely ifjúságvédelmi felelős kötelező alkalmazását garantálná, illetve amely a szülői házzal való kapcsolattartás intézményi személyi feltételét erősítené.

Nem élvezi a kabinet támogatását az a javaslat sem, amely a közösségellenes magatartás elleni erőteljes fellépést célozza.

A PDSZ álláspontja szerint a szülői ház és az oktatási intézmény kapcsolatát minél szorosabbra kell fűzni, és motiválni kell minden szülőt arra, hogy gyermeke érdekében folyamatosan tartson kapcsolatot a pedagógusokkal.

A PDSZ mindennapos gyakorlattá tenné a szülők bevonását, nem elegendő a téma konferencián történő megvitatása, most már tenni is kell valamit - hangsúlyozta Kerpen Gábor.

A PDSZ ezért - második lépésként - olyan program kidolgozást határozta el, amely mind a Mentálhigiénés Alapprogram (MAP), mind pedig a szülők és a diákok bevonásával közös, együttműködésen alapuló, valamint konfliktusmegelőző tréninget tartalmaz. A PDSZ ennek lebonyolításába be kívánja vonni az önkormányzatokat, intézményeket, szülőket.

A PDSZ ezzel párhuzamosan olyan adatbázist hoz létre, amely a szülők és az intézmények kapcsolatának eddig megvalósult gyakorlatát gyűjti össze abból a célból, hogy közkinccsé váljanak ezek a példák. Ennek érdekében ezen a héten kérdőívet küld ki minden közoktatási intézménybe, és kiértékeli a beérkezett válaszokat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását