2024. április 25. - Márk

Nyáron lezárják az alsó és felső budai rakpartot a Gellért térnél

Mintegy két hónapra, június 16-tól augusztus 20-ig, egyszerre lesz lezárva a budai alsó és a felső rakpart a 4-es metró Gellért téri állomásához kapcsolódó lejtakna építése miatt - nyilatkozta a Városháza sajtófőnöke az MTI-nek kedden.
2008. május 20. kedd 14:52 - Hírextra

A Főpolgármesteri Kabinet döntésének megfelelően a lejtakna építésének munkálatait összehangolják a budai főgyűjtőcsatorna építésével az alsó rakparton - mondta Czuk Dorottya.
Hozzátette: a döntést az indokolta, hogy tartani lehessen a 4-es metró Gellért téri állomása építése befejezésének végső határidejét és a rövidebb ideig kelljen a forgalmat korlátozni - tette hozzá.

Az MTI információi szerint a kabinet második olvasatban tárgyalt kedden Hagyó Miklós (MSZP) főpolgármester-helyettesnek erről az indítványáról. Az előterjesztő javaslatának megfelelően a Budafoki út kétirányú forgalmát és az ottani buszközlekedést csak úgy tudják biztosítani, ha elbontják a Gellért téri díszburkolat jelentős részét, s egy ideiglenes útpályát alakítanak ki. Ez a megoldás a 4-es metró Gellért téri állomása és a hozzá kapcsolódó felszíni létesítmények elkészültéig marad fenn.

A jelenlegi ütemterv szerint a lejtaknát a budai főgyűjtőcsatorna adott szakasza építésének befejeztével 2009. május 9. után kezdenék építeni. Hagyó Miklós előterjesztése tartalmazza azt is: a lejtakna építésének egy évvel előbbre hozásával elérhető, hogy a Gellért téri metróállomás építése "ne kerüljön kritikus útra" és ezáltal nem veszélyeztetnék a 4-es metró véghatáridejét sem.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását