2024. április 28. - Valéria

Mérföldkő a holland-magyar gazdasági kapcsolatokban

A 2008. január 13-án aláírt, mostanra hivatalosan is véglegesített szerződést követően a Grontmij, Európa harmadik legnagyobb mérnöki irodája 75 százalékos tulajdonrészt szerzett a budapesti Canor International tervezőirodában – jelentették be hétfő
2008. május 20. kedd 16:40 - Hírextra
Az egyesülés révén létrejött Grontmij Canor a közel száz éves múltra visszatekintő holland cég tapasztalatait nyújtja Magyarországon is.

A Grontmij Canor, amely itthon a projektmenedzsment, illetve a környezetvédelmi beruházások műszaki ellenőrzése és lebonyolítása terén a piac vezető cégei közé tartozik, az elmúlt négy évben már számos alkalommal dolgozott együtt partnerként vagy konzorciumban a holland irodával.

„Ezzel a lépéssel az eddigieknél lényegesen nagyobb volumenű beruházásokban vállalhatunk részt önállóan, vagy az anyacég stratégiai partnereként” – értékelte a fúziót Lukács Miklós ügyvezető. A 130 irodából álló vállalatcsoport tagjaként a Grontmij Canor olyan információs és szakmai hálózat részesévé vált, amely lehetővé teszi, hogy a 40 fős tervezőiroda a jövőben a legkomolyabb szakmai kihívásoknak is megfeleljen.

„A Grontmij nemzetközi tapasztalatát ötvözik a Canor hazai gyakorlatával, és ez mindkét világból a legjobbat hozza ki” – mutatott rá bevezetőjében Ronald Alexander Mollinger, a Holland Királyság Budapesti Nagykövete. Gert Dral, a Grontmij ügyvezető igazgatója beszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy a magyar iroda megnyitása a vállalatcsoport európai léptékű stratégiájának egyik kulcsfontosságú lépése.

Az egyesülés nemcsak a vállalat életében jelentős lépés, de Magyarország befektetői kapcsolataira is kedvezően hathat. A patinás mérnöki iroda budapesti hídfőállásának létrejötte ugyanis nemcsak a már most szép számmal jelentkező holland nagyberuházók felé jelzésértékű, hanem a Grontmij vállalatcsoport széles nemzetközi ügyfélköre számára is üzenettel bír. Ez a döntés olyan befektetők figyelmét is felhívhatja Magyarországra, akik számára fontos, hogy itthon is az anyavállalat által képviselt minőséget kapják, de kiváló helyismerettel rendelkező tervezőktől.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását