2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Titkos sírok Charles Manson kertjében?

Négy évtizeddel Charles Manson letartóztatása után felássák a kaliforniai Halál völgyében annak a tanyának a területét, ahol a pszichopata guru, a kegyetlenségéről hírhedt bűnöző, többek közt Sharon Tate állapotos filmszínésznő gyilkosa, rejtőzködött híve
2008. május 13. kedd 07:10 - Hírextra
Inyo megye seriffje a hét végén jelentette be, hogy a hatóságok május 20-tól négy napon át végezhetnek ásatásokat a Barker-tanya laza, homokos talajában, miután egy februári orvosszakértői szemle emberi maradványokra utaló, bár nem teljesen egyértelmű nyomokat talált két helyen is. A rendőrség elképzelhetőnek tartja, hogy két olyan titkos temetőről van szó, ahol Manson - aki az amerikai folklórban immár a gonosz megszemélyesítője - eláshatta további, eddig nem ismert áldozatait.

Charles Manson már az 1969. augusztusi Los Angeles-i vérfürdő előtt jól ismert bűnöző volt: sokat ült börtönben kocsilopásért, hamisításért, hitelkártyacsalásért. Több személyes kudarc is érte, megpróbálkozott költőnek és gitárosnak is, de nem volt semmihez tehetsége. Egy ideig selyemfiú volt. Korábbi kudarcai miatt fordult a sátánizmus felé. Manson valódi pszichopata, magát Krisztus és a Sátán megtestesülésének vélte. Az 1960-as évek végén lett egy hippipünkösdista csoport vezetője és az élén több brutális gyilkosság kitervelője. A Manson Család nevű csoport gyilkolta meg 1969 augusztusában Los Angelesben, egy két éjszaka tartó vérengzés során Sharon Tate filmszínésznőt, Roman Polanski filmrendező feleségét nyolc és fél hónapos terhesen, valamint további hat embert. Ugyanazon év októberében tartóztatták le csoportjával együtt.

A "Tate-La Bianca ügy" néven elhíresült gyilkosságokra való felbujtásért ítélték el, bár azzal nem vádolták, hogy személyesen is részt vett volna a gyilkosságokban. Manson több lemezt is kiadott, de egészében zenészként sikertelen volt, és az egyik visszautasítás éppen Sharon Tate házában érte. A ma 73 éves gyilkos legkorábban 2012-ben szabadulhat a börtönből.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását