2024. április 18. - Andrea, Ilma

Garázdaság miatt nyomoznak

Csoportosan elkövetett garázdaság bűntettének gyanúja miatt indított eljárást a sárospataki rendőrkapitányság a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Bodrogolaszi közelében történt összetűzés miatt, amelyben csaknem negyvenen vettek részt - közölte a rendőrség pént
2008. május 9. péntek 12:41 - Hírextra

A konfliktus két, ellenérdekű csoport tagjai között tört ki csütörtökön. A két csoport tagjai a Sárospatak és Bodrogolaszi közötti útszakaszon különböző kézi szerszámokkal felfegyverkezve bántalmazták egymást, és több gépkocsit is megrongáltak - idézte fel a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársa.

Dobi Tamás elmondta, hogy a konfliktust szóbeli párharc előzte meg, majd botokkal, kaszával, karddal támadtak egymásra az olaszliszkai és sárospataki emberek.
Hozzátette: a vita nem végződött tragédiával, annak ellenére, hogy többeket kisebb sérülésekkel kórházba kellett szállítani. A rendőrség 21 személyt állított elő és hallgatott ki gyanúsítottként. A két tábor egymásnak ellentmondó vallomást tett, kezdeményező félként pedig a másikat nevezték meg.
A rendőrségi eljárás során kell tisztázni az ügy pontos részleteit, illetve a kiváltó okokat, amelyek feltehetően személyi és pénzügyi vonatkozásúak - mondta Dobi Tamás. Arról is beszámolt, hogy megrongálódott három gépkocsi, amelyeknek az eddig még ismeretlen elkövetők betörték az ablaküvegeit, a karosszériát pedig több helyen összetörték.

A meghallgatások során felvetődött, hogy az elkövetők egyike riasztófegyvert használt, ezt azonban sem a helyszíni intézkedés, sem a házkutatás eddig nem támasztotta alá.
Az egyik, helyszínen lévő személygépkocsi nekiütközött egy híd kőkorlátjának, a vezetője könnyebb sérüléseket szenvedett és kórházba kellett szállítani. A nyomozás ez utóbbi momentum részleteinek kiderítésére is kiterjed.

A konfliktus megfékezésében több mint húsz rendőr vett részt, így tudták megakadályozni, hogy a garázdaság tragédiába torkolljon - jegyezte meg a kommunikációs munkatárs.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását