2024. április 24. - György

ÖkoSZIN

Az ökotudatos életszemlélet népszerűsítését tűzte zászlajára a hazai kulturális rendezvénypiac legnagyobb hagyományokkal büszkélkedő fesztiválja, az idén 40 éves Szegedi Ifjúsági Napok. Ennek keretében pályázati felhívást tesznek közzé, melyre a témával f
2008. május 7. szerda 14:15 - Hírextra

21 éve létezik a fenntartható fejlődés fogalma, azonban nagy előrelépés régiónkban nem történt e fogalom tudatosítására.

„Több tízezer fiatalt fogadó rendezvényként úgy érezzük nekünk is tennünk kell azért, hogy a jövő generációinak ne csökkenjenek a képességei saját igényeik kielégítésében” – nyilatkozta Boros Gyula a Szegedi Ifjúsági Napok főszervezője. A SZIN szervezői úgy gondolják, hogy a természeti környezet védelmén, a „Ne szennyezd a környezeted!” felkiáltáson túl sokkal globálisabb szemléletmódot kell kialakítani.

Az ökotudatos életvitelre buzdítás, a fenntartható fejlődés fogalmának terjesztése tehát kiemelt szerepet kap a fesztivál életében. „Most egy folyamatot indítunk el, s nem az a cél, hogy „zöld” fesztivállá váljunk, hanem a lehetőségeinkhez mérten hatékonyan hívjuk fel a figyelmet arra, hogy a környezet elhasználódása ellen az élet számos területén lehet és kell is tenni.”

A Szegedi ifjúsági Napok e célok eléréséért pályázatot hirdet civil szervezetek részére, melynek részleteit a www.szin.org oldalon találhatják meg az érdeklődők.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását