2024. április 24. - György

Wöller nehéz sorsolása

A 60 kilós Wöller Gergő sorsolása tűnik a legnehezebbnek a második, varsói szabadfogású olimpiai kvalifikációs versenyen, amely az utolsó kvótaszerzési lehetőség a magyar csapat számára.
2008. május 3. szombat 08:28 - Hírextra

Wöllernek a 16 közé jutásért is birkóznia kell, mégpedig a észak-koreai Dzso Tong Hjok ellen, akinek nincs jegyzett nemzetközi eredménye, ugyanakkor a hazai szövetség tájékoztatása szerint akár a súlycsoport győztese is lehet, mivel a Koreai NDK remek szabadfogású birkózókat nevel, akik azonban ritkán lépnek színre nemzetközi viadalokon. Ha Wöller továbbjut, a Schleicher (német)-Jakovidisz (görög) mérkőzés győztese ellen folytatja, ami szintén nehéz meccsnek ígérkezik.

A 96 kg-os Kiss Gergő a 16-os táblán a brit Leon Rattigan ellen kezd. A 21 éves manchesteri versenyző mind az idei Eb-n 12. lett. Kiss a következő körben a Stroia (román)-Papadopulosz (görög) összecsapás győztesével találkozna. A legnehezebbeknél (120 kiló) Aubéli Ottó szintén a nyolcaddöntőben kezd a román Rares Chintoan ellen, aki 2006-ban bronzérmet nyert az Eb-n, magyar ellenféllel azonban még nem találkozott.

A viadal pénteken kezdődött, de a magyarok először csak szombaton lépnek szőnyegre, ugyanis a nyitónapon programban szereplő 55 kg-os súlycsoportnak nincs honi indulója, a 74 kg-ban pedig Hatos Gábor már a tavalyi világbajnokságon megszerezte a kvótát. Két hete, az első kvalifikációs versenyen, a svájci Martigny-ban a magyarok nem jártak szerencsével.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását