2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Összefüggés lehet a fővárosi robbantások között

A rendőrség szerint összefüggés lehet a parkoló autók felrobbantása, egy családi házra dobott Molotov-koktél és a II. kerületi villamosremíz elleni támadás között; a fővárosi rendőrség szemtanúk jelentkezését várja.
2008. április 30. szerda 17:45 - Hírextra
A rendőrség szerdán közleményben emlékeztetett: még április 18-án hajnalban dobott valaki "robbanásra alkalmas eszközt" a II. kerületben a Budakeszi úton található villamosremíz egyik villamosára. Több villamos megsérült, de személyi sérülés nem történt.

Hat nappal később, április 24-én nem sokkal éjfél után a XIII. kerületi Gogol utcában ismeretlen elkövető egy kisteljesítményű robbanószerkezetet helyezett egy parkoló autó alá, a jármű teljesen kiégett. Ezután nem sokkal, szintén a XIII. kerületben a Dagály utcában parkoló egyik gépkocsit gyújtottak fel ismeretlenek. Személyi sérülés itt sem történt, az anyagi kár jelentős volt.

Egy nappal később, április 25-én hajnalban pedig egy XXII. kerületi, Angeli utcai családi ház udvarára dobott ismeretlen elkövető gyúlékony anyagot tartalmazó üveget, amely azonban nem okozott tüzet.
A rendőrség közölte: a nyomozás során eddig beszerzett adatok alapján feltételezhető, hogy az esetek összefüggésbe hozhatók egymással. A szakértő szerint a villamosremíznél, illetve a Gogol utcában rögzített anyagmaradványok "hasonló jellegű robbanószerkezet használatára utalnak".

A rendőrség kéri, aki a bűncselekmények helyszínének közelében tartózkodott, vagy bármilyen információval rendelkezik, jelentkezzen az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán vagy a 107, 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását