2024. május 3. - Tímea, Irma

Az év második felében lehet dönteni az adórendszerről

Veres János pénzügyminiszter szerint az év második felében lehet döntést hozni az adórendszer átalakításáról. A politikus az MSZP választmányának szombati budapesti ülését követő sajtótájékoztatón arról is beszélt, hogy ha az SZDSZ kilép a koalícióból, a
2008. április 27. vasárnap 07:26 - Hírextra
A Fidesz szerint Veres Jánosnak pénzügyminiszterként több éve lett volna arra, hogy átalakítsa az adórendszert; szavainak már senki nem ad hitelt.

"Azt látom reálisnak, hogy az első félév lezárását követően (...) tudjuk azt megítélni, hogy 2009-ben milyen mozgástér áll rendelkezésünkre, és akkor fogjuk ezt a kérdést eldönteni - fogalmazott Veres János az adórendszer átalakításának lehetőségét firtató kérdésre válaszolva.

A pénzügyminiszter ezzel összefüggésben kitért arra, hogy az adórendszeren belüli átalakítások és módosítások lehetőségét vizsgálják, de a következő hetekben nem lesz erről döntés.

Más kérdésre válaszolva Veres János azt mondta, az Új tulajdonosi programnak mind parlamenti, mind társadalmi támogatottsága meglehetősen széles. A pénzügyminiszter elmondta: a választmányi ülésen szó volt arról, hogy a következő időszak legfontosabb feladata - a konvergenciaprogramban lefektetett elvek megvalósítása mellett - az európai uniós fejlesztési források gyorsabb felhasználása, ezzel összefüggésben új munkahelyek létrehozása, a foglalkoztatás bővítése és az Új tulajdonosi program feltételeinek megteremtése.

Egy másik kérdés kapcsán a pénzügyminiszter azt mondta: ha a liberális párt kilép a koalícióból, akkor az SZDSZ-es miniszterek "pótlása viszonylag gyorsan megtörténik".

A sajtótájékoztatón Simon Gábor, a választmány elnöke arról beszélt, hogy a testület elfogadta az MSZP 2007-es zárszámadását és 2008-as költségvetését.

Hozzátette, hogy a testület egyetértett az Európai Szocialisták Pártja Mi Európánk című kiáltványával, és állásfoglalást fogadott el az MSZP és az európai szocialisták együttműködéséről.
A választmányi elnök tájékoztatása szerint a testület tagjai az ülés kezdetén meghallgatták Paul Nyrup Rasmussen, az Európai Szocialisták Pártja elnöke videoüzenetét, amelyben a politikus üdvözölte a szocialista pártot, és reményét fejezte ki a jövő évi európai parlamenti választáson való jó szereplést illetően.

A Fidesz az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében azt írta: "Veres Jánosnak pénzügyminiszterként több éve lett volna arra, hogy átalakítsa az adórendszert, erősítse a magyar gazdaságot. Ehelyett az országot a régió éllovasából Európa sereghajtójává tették, 1 százalékos gazdasági +növekedést+, növekvő munkanélküliséget, naponta 6 milliárddal növekvő adósságot produkálnak".

"A magyar emberek tehát már csak legyintenek, ha Veres János az adórendszer átalakításáról beszél, szavainak már nem ad hitelt senki" - olvasható a közleményben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását