2024. április 29. - Péter

Homofób az orosz főváros

A melegek egész májusban minden napra napi öt felvonulásra kérnek engedélyt - így reagálnak a moszkvai városi hatóságok döntésére, amellyel már sokadszor betiltották a tervezett parádét. Szerdán a polgármesteri hivatal bejelentette: idén sem engedi, hogy
2008. április 24. csütörtök 15:35 - Hírextra
Szergej Coj, a polgármester sajtótitkára közölte: a hatóságok "határozottan és kompromisszumok nélkül fel fognak lépni az engedély nélküli megmozdulások ellen. Ezt így indokolta: "A társadalom abszolút többsége nem fogadja el az ilyen megnyilvánulásokat, a melegek életmódját és filozófiáját".
Nyikolaj Alekszejev, a felvonulás szervezője csütörtökön közölte: taktikát változtatnak, s egész májusban minden napra öt felvonulásra kérnek engedélyt: ezeket különböző helyeken, különböző időpontokban tartanák, már be is adták a kérelmeket május 3-ra, 4-re és 5-re. Alekszejev szerint ilyen módon akarják bizonyítani az orosz és a nemzetközi igazságszolgáltatásnak, hogy Moszkvában soha, sehol, semmilyen körülmények között nem tarthatják meg felvonulásukat.

Hivatalos reagálás egyelőre nincs, de az Eho Moszkvi rádióadó szerint nem nehéz megjósolni, mi lesz benne.

A melegek már többször is az európai emberi jogi bírósághoz fordultak panasszal, mivel a moszkvai városi hatóságok már évek óta tiltják a melegek felvonulását.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását