2024. május 3. - Tímea, Irma

Kárpátalja felkészült az idegenforgalmi idényre

Felkészült az ortodox húsvéttal kezdődő idei idegenforgalmi idényre Kárpátalja valamennyi üdülője, gyógyszállója és turistaháza. A Magyarországgal határos ukrajnai megyében mintegy 300 szálloda, rekreációs létesítmény, gyógyüdülő és turistaház található.
2008. április 22. kedd 14:06 - Hírextra
Mint Olekszandr Marcsenko, a Kárpátalja megyei európai integrációs és idegenforgalmi főosztály vezetője az UKRINFORM hírügynökségnek kedden elmondta, az idei évben majd mindegyik kárpátaljai turisztikai központ új kirándulási útvonalakkal, szaunákkal, úszómedencékkel, fitnesztermekkel várja a vendégeket. Ajánlataik között szerepelnek a hamarosan beinduló hegyi túrák és a tiszai katamaránozás mellett hat új kerékpártúra-útvonal, valamint az idei szezon fő újdonsága, a kóstolótermeket és pincészeteket magában foglaló kárpátaljai borút - tette hozzá.

Elmondása szerint a kárpátaljai idegenforgalmi létesítmények csak megfelelő hivatalos engedéllyel működhetnek, amelyet a közegészségügyi és a tűzoltó hatóság jóváhagyásával kaphatnak meg. Az idegenforgalmi irodák is csak ilyen szállodákkal, üdülőkkel, turisztikai központokkal köthetnek szerződést - jegyezte meg.

Akiknek nem jut hely a szállodákban vagy turistaházakban, azoknak Marcsenko a falusi turizmus kipróbálását ajánlja. Szerinte Kárpátalján már egész falvak fogadnak vendégeket, a zöldturizmus keretében főként a nagy ipari központok lakói keresik fel a festői szépségű vidéket.

A régióban egyébként az Ukrajnában összevont, s ezzel kilencnaposra bővült ortodox húsvéti és május eleji ünnepekre gyakorlatilag valamennyi szállodai szobát már lefoglaltak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását