2024. április 29. - Péter

Sebészek méltatlan "mókázása"

Működési engedélye elvesztésével lakolhat néhány Fülöp-szigeteki sebész, akik műtét közben a páciens rovására mulattak - az orvosok méltatlan viselkedése a YouTube videomegosztón látható felvételnek köszönhetően lepleződött le.
2008. április 16. szerda 19:19 - Hírextra
A háromperces videó egy zajos műtőt mutat hahotázó orvosokkal és személyzettel. Később megjelenik egy mobiltelefont szorongató kéz, amely közelképeket készít midőn az egyik orvos óvatosan, ám némi utálkozással távolít el a férfibeteg végbeléből egy 15 centiméteres fémflakont. A beavatkozás közben valaki azt rikkantja, hogy "kinn van a baba", amivel hangos nevetést vált ki.

Az orvos leveszi a flakon tetejét és lespricceli a beavatkozást szemlélő doktorokat és ápolónőket.

A 39 éves páciens a meglehetősen szokatlan beavatkozáson január 3-án, három nappal a szilveszteri mulatság után esett át, amikor a kiadós óévbúcsúztató ivászat után az éjszakát egy férfival töltötte. Az illető ügyvédje szerint védence túl ittas volt, így fogalma sincs arról, hogy a flakon hogyan is került a végbelébe.

Nem lehet tudni, hogy ki készítette a videofelvételt, s ki tette fel a YouTube-ra. A beteg mindenesetre be akarja perelni az orvosokat.

Hivatalos vizsgálatot indít az érintettek ellen a Cebu városának állami kórháza, ahol az eset megesett. Emmanule Gines, az intézmény szóvivője szerint összesen 10 ember vett részt a méltatlan mókázásban. Ismertetése szerint a kórház szokott felvételeket készíteni az érdekesebb beavatkozásokról, ám ezt kizárólag a betegek beleegyezésével teszi.

Jose Sabili, a Fülöp-szigeteki Orvosszövetség elnöke szerint a szervezet is vizsgálatot indít. Amennyiben bebizonyosodik, hogy megsértették az orvosi etikát, az érintettek tagságát felfüggesztik, vagy akár ki is zárhatják őket, ez pedig működési engedélyük elvesztését vonhatja maga után.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását