2024. március 29. - Auguszta

Bádog Böske és a Kacsák Angyalföldön

A százéves Ford T-modell és a hatvanéves Citroen CV2 is ott lesz péntektől vasárnapig a budapesti Vasúttörténeti Parkban, ahová kabrió Ikarus busz viszi a II. Oldtimer Expo közönségét.
2008. április 11. péntek 15:38 - Hírextra
A veteránjármű-kiállításon ősrégi kerékpárok, vén mentőautók, motorbiciklik, buszok és katonai járművek mellett több mint 220 gépkocsit vonultat fel az országúti veteránautó-versenyzés műfaját Magyarországon meghonosító Noszvai András és csapata.

A tavalyinál is nagyobb második kiállításra sikerült elhozni egy példányt a modern, futószalagos gépkocsigyártás 1908-ban indult történetének első termékéből, a Ford Tin Lizzy - Bádog Böske - néven ismert T-modelljéből, amelynek több fontos alkatrészét két magyar, Galamb József és Farkas Jenő tervezte.

Negyven évvel később - hatvan éve - indult a Citro:en CV2, a Kacsa gyártása. Az évforduló alkalmából budapesti városjáró Kacsakonvoj indul szombaton délelőtt 10-kor a Közlekedési Múzeum parkolójából. Az angyalföldi veterántárlaton 25 CV2-modell szerepel, köztük például egy spanyol rendszámú sárga Kacsa, amellyel Roger Moore száguldozott az 1981-es Szigorúan Bizalmas című James Bond filmben - hangzott el a kiállítás pénteki tájékoztatóján.

A Vasúttörténeti Parkba - XIV. kerület, Hatvani út 95. - nosztalgiavonattal is el lehet jutni a Nyugati pályaudvarról, vagy egy 1963-as évjáratú Ikarus 630 Cabrio busszal a hármas metró Gyöngyösi úti állomásától. A kiállítás pénteken éjfélig, szombaton reggel 9-től éjfélig, vasárnap pedig 9 órától délután hatig tart nyitva. A felnőttjegy ára 1500 forint.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását