2024. április 26. - Ervin

Szabálytalanságok a szerződésben

A Magyar Televízió (MTV) egymillió forintnál nagyobb értékű szerződéseinek négyötödében "van valamilyen szabálytalanság" - közölte a közmédiumot felügyelő közalapítvány kuratóriumi elnökségének egyik tagja az MTI-vel szerdán, a témával foglalkozó ülésük s
2008. április 9. szerda 17:56 - Hírextra
Négy olyan szerződést is talált a felügyelőbizottság, amely annak ellenére nem került az elnökség elé, hogy a médiatörvény szerint a 300 millió forintnál nagyobb értékű megállapodásokat a testületnek jóvá kell hagynia - mondta a Fidesz által a testületbe delegált Szabó László, "tarthatatlannak" nevezve a helyzetet.

Közlése szerint az RTL Klubtól vásárolt filmcsomag mellett a Csináljuk a fesztivált, Az örökös és A társulat című produkcióknál merült fel az utóbbi probléma.

Közlése szerint a testületi tagok egyhangúlag kérték a köztévé felügyelőbizottságát, hogy részletesen foglalkozzon a témával, ahogy abban is, hogy vizsgálni fogják saját szerződés-jóváhagyási gyakorlatukat is.

Szabó László hozzátette, ha bebizonyosodnak az ülésen elhangzottak, javasolni fogja, hogy a kuratóriumi elnökség "vizsgálja meg a felelősségre vonás különböző fokozatait", a fegyelmi eljárástól akár a büntetőjogi lépésekig.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását