2024. május 6. - Ivett, Frida

Elfogták a villamos megrongálóit

Elfogtak azt a négy fiatalt, akik elismerték, hogy ők siklatták ki és firkálták össze két hete a XI. kerületi Fehérvári úton közlekedő 56-os jelzésű villamost - jelentette be Tóth Ferenc, a BRFK osztályvezetője szerdai sajtótájékoztatóján.
2008. április 2. szerda 16:27 - Hírextra

Az osztályvezető elmondta, hogy a nemrégiben, éppen az erre a célra felállított graffitiellenes nyomozócsoport - amelynek ő a vezetője - fülelte le a négy tizenéves elkövetőt, akik elismerték tettüket; közlekedésbiztonság elleni bűncselekménye miatt indult eljárás a fiatalemberekkel szemben.

Tóth Ferenc tájékoztatása szerint az egyik fiatal elismerte, hogy ő helyezte a sínekre az összekötözött újságpapírköteget, amellyel sikerült kisiklatnia a villamost, a fiatalember vallomásában elmondta, hogy nagyon bánja, amit tett, az egészet csak "heccnek gondolta."

A fiatalok 14 és 17 év közöttiek, mivel nem áll fenn szökés veszélye, ezért nem vették őrizetbe őket.
A BKV Zrt. az eset után félmillió forintot ajánlott fel a nyomravezetőnek. A közlekedési vállalat szerdai közlése szerint a pénzt a rendőrség kapja.

Március 20-án este 21.00 óra után akkor még ismeretlenek kisiklatták és megrongálták az egyik 56-os jelzésű villamost a Fehérvári úton. A jármű mintegy 60 utast szállított, de személyi sérülés nem történt.

Az esetet követően graffitis cselekmények elemzésére négyfős nyomozócsoport létrehozását rendelte el Tóth Gábor, Budapest rendőrfőkapitánya.

A munkacsoport feladatai közé tartozik a nyomozati iratok, hang-, video-, és fényképfelvételek beszerzése és elemzése, valamint a graffitivel kapcsolatos adatgyűjtés.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását